Bakan Koca'nın açıklamasından sonra gözler 17 şehirde! Hangi şehirlerde mutasyonlu virüs görüldü?

Bakan Koca'nın açıklamasından sonra gözler 17 şehirde! Hangi şehirlerde mutasyonlu virüs görüldü?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, mutasyonlu virüse karşı uyarılarda bulunarak 17 şehirde görüldüğünü duyurmuştu. Peki hangi şehirlerde mutasyonlu virüs görüldü? Mutasyonlu virüsün görüldüğü 17 şehir belli mi? İşte detaylar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Twitter hesabından yaptığı açıklamada mutasyonlu virüse dikkat çekmiş, 17 şehirde görüldüğünü duyurmuştu. Peki bu 17 şehir belli mi? Hangi şehirlerde mutasyonlu virüs görüldü? Koca açıklamasında 17 şehri işaret etti ancak mutasyonlu şehirleri açık açık belirtmedi. Mutasyonlu virüsün görüldüğü şehirlerin bazılarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

MUTASYONLU VİRÜS GÖRÜLEN ŞEHİRLER

BALIKESİR

Türkiye'ye İngiltere'den gelen mutasyonlu korona virüs hastası 15 kişiden birinin Balıkesir’in Edremit ilçesinde karantina altına alındığı öğrenildi.Edinilen bilgiye göre, İngiltere’den hava yolu ile gelen bir kişide havalimanında yapılan tarama testi sonrasında mutasyona uğramış korona virüs çıktığı bilgisinin alınması üzerine Balıkesir’in Edremit ilçesindeki evinde karantina altına alındı. Mutasyona uğramış korona virüs taşıyıcısı olduğu tespit edilen kişide semptomların hafif olduğu, evinde karantina altında tedavisinin devam ettiği öğrenildi. 

KİLİS

Kilis Valiliğinden yapılan açıklamada, son dönemde İngiltere’deki vaka artışları ile ilişkili olduğu belirtilen mutasyona uğramış olan SARS-CoV-2 virüsü Kilis'te de bir kişi de tespit edildiği duyuruldu. Açıklamada, mutasyona uğramış korona virüs tespit edilen şahıs, KYK yurdura yerleştirilerek izole edilirken, son süreçte 4 kişinin daha ambulansla yurda getirilerek karantina altına alındığı belirtildi.

DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde bir kişide, mutasyona uğrayan ve daha hızlı yayılan korona virüs tespit edildi. Şahsın yurt dışı bağlantısının olmadığı öğrenilirken, mahalle 14 gün boyunca karantinaya alındı.Lice ilçesi Dernek Mahallesi'nde, bir kişi baş, karın ve eklem ağrısı nedeni ile hastaneye gitti. Şahsa burada yapılan testinde mutasyona uğrayan ve daha hızlı yayılan korona virüs tespit edildi. Şahsın yapılan tetkiklerinin ardından evde tedavisine başlandı. Mutasyonlu korona virüs taşıyıcısı olan köylünün, daha önce yurt dışından gelen herhangi bir kişiyle temas etmediği kaydedildi.Lice Kaymakamlığı, mahallenin 14 gün boyunca karantinaya alındığını açıkladı.

TOKAT

Bulaş hızı diğer korona virüs vakalarından daha hızlı olan mutasyona uğramış korona virüs, PCR test sonucu "pozitif" çıkan kişilere yapılan geriye dönük taramalar neticesinde ortaya çıkıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından illere gönderilen özel kitlerle bu virüsün tespiti yapılabiliyor. Tokat merkezde 8, Niksar ilçesinde 2 kişide görülen mutasyonlu virüsün büyük şehirlerden gelen kişilerden bulaştığı tahmini üzerinde duruluyor. Mutasyonlu virüs taşıyan hastalar evlerinde izole ediliyor. Diğer korona virüs vakaları gibi vakalar sürekli kontrol altında tutularak, aynı tedavi yöntemleri uygulanıyor.

 

TUNCELİ

Vakaların düşmeye başladığı Tunceli'de ilk defa mutasyona uğramış virüs tespit edildi. Alınan bilgiye göre, bir doktor, görevli gittiği il dışı dönüşünde boğaz ağrısı şikayetiyle Tunceli Devlet Hastanesi’nde Covid-19 testi yaptırdı. Test sonucunda hekimde mutasyona uğramış Covid-19 tespit edildi. Bunun üzerine doktor ile temasta bulunduğu 4 kişi karantinaya alındı. Tunceli’de mutasyona uğramış ilk vaka tespit edilmesiyle birlikte mevcut düşüşün sürmesi için alınan tedbirlere herkesin uyması istendi.

Fahrettin Koca Bakan Koca