Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'daki asıl problem taksi değil toplu taşıma

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Adil Karaismailoğlu İstanbul
Bakan Karaismailoğlu: İstanbul'daki asıl problem taksi değil toplu taşıma

İstanbul'daki ulaşım sorununun taksiden ziyade toplu taşıma olduğunu belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul'da otobüsler çalışıyor mu? Hayır, beklersin otobüsler gelmez. Otobüsler yolda kalıyor. Metroda merdivenler çalışmıyor" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Adil Karaismailoğlu HaberTürk'te yayımlanan bir programın konuğu oldu. İstanbul'daki taksi ve trafik problemine değinen Karaismailoğlu kentte taksiden ziyade toplu taşıma sorunu olduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul'da taksi sorunu var, evet kabul ediyoruz. Ama İstanbul'da toplu taşıma sorunu var. İstanbul'da otobüsler çalışıyor mu? Hayır, beklersin otobüsler gelmez. Otobüsler yolda kalıyor. Metroda merdivenler çalışmıyor. Siz oradaki hizmeti yerine getirmeyeceksiniz, sonra taksiye takılıp kalacaksınız." ifadelerini kullandı.

Karaismailoğlu, taksi probleminde asıl sorunun şoförlerin yolcu seçmesi olduğunu vurgularken, sorunlu şoförleri eleyici kurumun İstanbul Büyük Şehir Belediyesi olduğunu açıkladı. Karaismailoğlu konuya ilişkin açıklamalarına şöyle devam etti:

"Şu an 3 bin taksi ilave edildi İstanbul trafiğine. Bu önemli eksiği giderir ama siz şoför hareketleri ve hizmet kalitesindeki sıkıntılar ortadan kaldırılmadan sayıyı ne kadar artırırsanız artırın. Şoförlerin çalışma ruhsatları ve kartlarını İBB veriyor."

"70 MİLYAR BÜTÇE AYIRDIK"

İstanbul'daki ulaşım sorununun İBB'deki liyakatli kadroların yok edilmesiyle ilişkilendiren Karaismailoğlu, hükümetin İstanbul'daki sorunlar için 70 milyarlık bütçe ayırdığını söyledi. Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

"Otobüs A.Ş. İETT gibi farklı bir taksi modeli yapmaya çalışıyorlar. Bu da kanunen mümkün olmayan bir şey zaten. Buradaki sayıyı artırırken en önemli şey denetim, hizmet kalitesini artırmaktır. Otobüs çalışmıyor, metroda sıkıntı var, vatandaş ulaşım ihtiyacını gidermek için başka araç arıyor. Önemli olan toplu taşımın kalitesini artırmaktır. Otobüsle tramvayın çarpıştığını görüyoruz. Bu sıkıntının başı oradaki liyakatli kadroların yok edilmesi. Biz İstanbul'da yapmamız gerekenlerin fazlasını yapıyoruz. Hükümet 70 milyarlık bütçe ayırmış İstanbul'da metro için."

Kaynak: Haber Global TV

İstanbul taksi toplu taşıma Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu