Bakan Karaismailoğlu Ayancık'ta sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Bartın Sinop Kastamonu
Bakan Karaismailoğlu Ayancık'ta sel felaketine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Sinop'un Ayancık ilçesinde sel felaketindeki son durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismaioğlu, "Ekip olarak burayı normal yaşam alanı haline getirmek için topyekün mücadele edeceğiz. Köylerle ilgil iletişimde sıkıntı var. Ulaşamadığımız köylere jeneratör temin ediyoruz. Yardım ve yemek konusunda bir sıkıntımız yok. AFAD ve Kızılay vatandaşlarımızı mağdur etmiyor. Ayancık merkezinin tamamına yakın yerde elektrik ve su verilmiş durumda. Köylerde de elektrik ve su vermek için çalışmaya devam ediyoruz. En kısa sürede temin edeceğiz" dedi. 

AFAD Koordinasyon toplantısı sonrasında Sinop Ayancık'ta basın açıklaması yapan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu sel felaketine ilişkin güncel durumla ilgili bilgiler paylaştı. Bakan Karaismailoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

"SİNOP AYANCIK OLARAK DÜNDEN DAHA İYİYİZ"

"Peyder pey köylere ulaşmaya çalışıyoruz. Sinop Ayancık olarak dünden daha iyiyiz. Bütün plan ve programlarımızı yaptık. Kastamonu'da hasar görmüş köprülerin tamirleri, yenilerinin yapımı ve yıkılan köprülerin yerine geçici ulaşım alanları yapımları da devam ediyor. Türkeli'de de bağlantılarımızı sağlamak için yoğun bir çalışma var. Bütün bölgede mücadele var. Sinop Ayancık'ta kayıplardan 6 tane vefat eden vatandaşımıza ulaşmış durumdayız.

"NORMAL YAŞAM ALANINA ÇEVİRMEK İÇİN MÜCADELE EVRMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Ekip olarak burayı normal yaşam alanına çevirmek için mücadele vermeye devam ediyoruz."

Adil Karaismailoğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Bakan Karaismailoğlu sel felaketi Sinop Ayancık Ayancık sel Kastamonu sel son durum