Bakan Kacır'dan Deva Partili milletvekili Dalgın'a 'F-16' göndermesi

DEVA Partisi Mehmet Fatih Kacır Balıkesir

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın'ın Türkiye'nin F-16 tedarikine ilişkin yaptığı paylaşıma Bakan Kacır'dan yanıt geldi.

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın'ın F-16 tedarik sürecine ilişkin yaptığı paylaşım üzerine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan Milli Teknoloji Hamlesi etiketiyle 'KIZILELMA'lı cevap geldi.

BAYRAKTAR 'EUROFIGHTER' HABERİNE KIZILELMA İLE YANIT VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ziyareti öncesi, "Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Türkiye'ye Eurofighter Typhoon savaş uçağı satışını engelleyeceği" iddiasına da Baykar'ın Genel Müdürü Haluk Bayraktar'dan yanıt gelmişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuşan Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin 40 tane Eurofighter Typhoon savaş uçağı almayı planladığını belirtmişti.

Bloomberg, 7 Ekim'de başlayan İsrail saldırıları sonrası Türkiye ve Batı arasındaki gerilimin tırmandığını öne sürerek, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un Türkiye'nin savaş uçağı alma planını engelleyeceğini öne sürdü.

Sosyal medya hesabında Bloomberg'in haberini alıntılayan Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye'ye yönelik engellemelerin sadece savunma sanayisinin hızla gelişmesine yaradığını belirterek 'Kızılelma' vurgusu yaptı:

"Teknolojik ilerlemenin hızı insanlı jet uçaklarını uçurmanın giderek daha riskli hale geleceğini gösteriyor. Yakın gelecekte muharebe sahasındaki platformlar büyük oranda insansız sistemlere dönüşecek.

Bu uçakları vermemeleri tıpkı kendi SİHA'larımızı geliştirmemize yol açtığı gibi ülkemizdeki savunma ekosisteminin hızla gelişmesi için de avantaj sağlayacak.

Yenilikçi teknolojileri geliştiren bir ülke olmamız gelecekte çok daha güçlü bir bir noktaya ulaşmamıza olanak verecek. Bu nedenle projesini tamamen öz kaynaklarımızla yürüttüğümüz Bayraktar Kızılelma dünyanın en gelişmiş insansız savaş uçağı olabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: Haber Global TV