Bakan Gül'den 'yargı reformu' açıklaması

Abdulhamit Gül

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargı reformuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül, "İster yerli ister yabancı yatırımcı olsun, uzun vadeli yatırımlar, öngörülebilir, sonuçları kestirilebilir bir hukuk pratiği ile yakından ilgilidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü grup toplantısında ekonominin yanısıra yargı reformu hakkında da önemli açıklamalarda bulunmuştu. Bugün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'den de bu konuda önemli açıklamalar geldi.

"HUKUK DEVLETİNİ DAHA DA GÜÇLENDİREN UYGULAMALARI SAĞLAYACAĞIZ"

Bakan Gül, "İster yerli ister yabancı yatırımcı olsun, uzun vadeli yatırımlar, öngörülebilir, sonuçları kestirilebilir bir hukuk pratiği ile yakından ilgilidir. Anayasa Mahkemesi bir karar verip 'Mahkemenin buna uyar mı uymaz mı' gibi bir öngörülebilirliğin olmadığı yerde yatırımda hukuk öngörülebilirliğinden bahsetmek mümkün değil" dedi. 

Gül, şöyle devam etti:

"Hukuk güvenliğini vatandaş lehine koruyacak, daha da güçlendirecek, tutuklamayı istisna olarak değerlendiren uygulamaları sağlayacağız. 2023 doğrultusunda daha güçlü adımları hem yasama hem de uygulama açısından yapmayaca devam edeceğiz." 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, dünkü grup toplantısında ekonomide reformların yanı sıra yargı reformuna da değinerek, "Hükümete geldiğimizden beri demokrasi ve kalkınma merkezli bir anlayışla ülkemizi güçlendirme amacının arkasında bu gerçek yatıyor. Son 1 yıldır yeni reformu hayata geçiriyoruz. Yaptığımız her reform yerli ve uluslararası yatırımcılara da hitap ediyor. Önümüzdeki aylarda öngörülebilir, kolay erişilebilen yargı sistemi için yeni adımlar atacağız. Yapısal reformların hazırlığı içindeyiz. Ülkemiz yatırım hukuku standartlarına sahiptir. Hukuk sistemimizin taraflarıyla, ekonominin tüm temsilcilerinin istişareleri ile ortaya çıkacak ihtiyaçları süratle hayata geçirerek ülkemizi yeni döneme hazırlayacağız. Yatırım iklimini olumlu yönde geliştireceğiz" demişti. 

Kaynak: Haber Global TV

Abdülhamit Gül Adalet Bakanı