Bakan Göktaş'tan, Dünya Kız Çocukları Günü'nde devlet himayesindeki kız çocuklarına mektup

AA
Gündem haberleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
Bakan Göktaş'tan, Dünya Kız Çocukları Günü'nde devlet himayesindeki kız çocuklarına mektup

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devlet himayesindeki kız çocuklarına yazdığı mektupta, "Sevgili kızım, büyük hayaller kurmaktan çekinme ve bu hayallerin için çabalamaktan hiç vazgeçme. Onları gerçekleştirmen için biz buradayız." ifadesini kullandı.

Göktaş, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla, devlet himayesindeki kız çocuklarına hitaben mektup kaleme aldı.

Mektubuna "Güzel kızım" ifadesiyle başlayan Göktaş, "Bugün senin günün. Seninle birlikte dünyaya güzellik ve neşe katan tüm kız çocuklarının günü. Dünyanın tüm kız çocukları daha güçlü olabilsinler, daha mutlu olabilsinler ve en çok da kız çocuğu olmanın güzelliğini doyasıya yaşasınlar diye kutlanıyor." görüşünü paylaştı.

Mektubunda "Ben de bu özel gününde bu küçük mesajla benim için, bu ülke için, bu dünya için ne kadar önemli olduğunu sana bir kez daha hatırlatmak istedim." ifadesine yer veren Göktaş, şunları kaydetti:

"Sevgili kızım, büyük hayaller kurmaktan çekinme ve bu hayallerin için çabalamaktan hiç vazgeçme. Onları gerçekleştirmen için biz buradayız. Hayatta zorlandığın, üstesinden gelemediğini düşündüğün anların mutlaka olacak. Ama sakın yılma. Her zorlukta önce ben, sonra bizim büyük ailemiz, hep yanındayız. Üzerinde özgürce yaşayacak bir ülken, sana hayatın boyunca kol kanat gerekecek bir devletin var, bunu sakın unutma. Fikirlerinle, duygularınla, varlığınla biriciksin ve özelsin. Seni seviyoruz."