Bakan Derya Yanık: 14 Mayıs, AK Parti zafer halkasına yenisini ekleyecek

Derya Yanık

Seçim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Seçmenin kendi geleceğini ve ülkenin geleceğini garantiye alacak kararı vereceğine inanıyorum.14 Mayıs, AK Parti'nin zafer halkasına yenisini ekleyecek" dedi. 

14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kaldı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve  AK Parti'nin Osmaniye milletvekili adayı Derya Yanık, Haber Global Ankara Haber Müdürü Erdinç Özyılmaz'ın sorularını yanıtladı. Bakan Yanık'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

ERZURUM'DAKİ OLAYLAR

Yaralanan vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ne kadar ters düşüyor olursanız olun, birbirinize zarar verme sınırını aşmamak lazım. Bu anlamda çok üzgünüm. Kitle psikolojisini kontrol etmek kolay değildir. Hepimizin, siyasetçilerin burada bir sorumluluğu var. Erzurum'da bu anlamda miting alanında olabilecek alanı yetkili kurumlar belirliyor. Gerekli önlemler de alınmış. Miting alanında olmayan yerde konuşmaların olması gibi durumlar olmuş. Geçmiş olsun.

Niyet okumak ve yeni bir tartışma istemiyorum ama sayın İmamoğlu'nun daha önceki benzer ziyaretlerinde aynı kargaşalar oldu. Kuralları kendisine göre almaya çalışan bir tutumu var. Van mitingi sonrası özellikle Erzurum'da tepkilerin olabileceği gibi beklentiler vardı. Ama nihayette söyleyeceğim, 'geçmiş olsun'dur. Biraz daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum

Bu tür olaylar  seçmenin gayet tabi hoşuna gitmez. Hepimiz için tercih edilen bir şey değil.

OSMANİYE'DEKİ SEÇİM ÇALIŞMALARI

Biz seçimin ilk turda bitmesi için elimizden geleni yapıyoruz aman bunu belirleyecek olan milletimizdir. Bahçeli ile Osmaniye'den aday olmak Cumhur İttifakı için bir avantajdır. Hedefimiz Osmaniye'de 4-0 yapmak. 

Sahadaki tepkiler çok iyi, özellikle Kadirli ilçesi bizi tam anlamıyla bağrına bastı. 

KARARSIZ SEÇMENLER

Son düzlüğe girdiğimizde karar verenler de var, sandık başına gittiğinde karar veren seçmenler de olabilir. Anketlerden çok vatandaşla temas etmeyi önemsiyorum. 

Türk seçmeni ayakları yere basan, gerçekçi bir seçmendir. Her seçimin kendi dinamikleri ve sonuçları vardır. Seçmenin kendi geleceğini ve ülkenin geleceğini garantiye alacak kararı vereceğine inanıyorum. 14 Mayıs, AK Parti'nin zafer halkasına yenisini ekleyecek. 

EV KADINLARININ EMEKLİ OLMASI

AK Parti iktidarları tüm toplum katmanlarının sosyal güvence altına girmesi için çaba gösterdik. Ev kadınlarımızın da bu noktada bir beklentisi vardı. Bununla ilgili bir çalışmamız vardı. Bireysel olarak emekli olmak için pirim ödeyen ev kadınlarımızın  primlerinin üçte birini biz ödeyeceğiz. Nakdi olarak onlara destek vererek  sosyal güvence halkalarından birini de tamamlamış olacağız. 

EVLİLİK KREDİSİ

Aile kurumunu güçlendirmeyi çok önemseyen bir iktidarız. Evliliği başında 150 bin liraya kadar ilk iki yıl ödemiz 48 ay faizsiz krediyi 6 yılda ödemiş olacaksınız. Gençlerin evlenmesi için ailelerin üzerindeki yükü hafifletmeye çalışıyoruz. Evliliğin ilerleyen yıllarında da çiftlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

Türkiye'de sosyal yardımlardan yararlanan vatandaşlarımızın yüzde 82'si çalışamayacak durumda olanlar. geriye kalan yüzde 18 içinde çalışabilecek olanları İŞKUR'a yönlendiriyoruz. İki kere İŞKUR'un önerdiği işi kabul etmeyenlerin sosyal yardımlarını kesiyoruz. 

REFAKATSİZ BEBEKLERİN DURUMU

Depremde refakatsiz 1914 çocuk kayıt altına alınmıştı. 1818 i ailesine verdik, 22 çocuğun tedavi süreci devam ediyor. Kayıt altına alınan çocuklardan 63'ü ilgili kuruluşlarımızın bakımı altında.  2 çocuğumuzun kimliğini henüz tespit edemedik. 11 çocuğumuz tedavisi devam ederken hayatını kaybetti 540 çocuğumuzun da deprem sırasında hayatını kaybettiğini tespit ettik.

Kaynak: Haber Global TV

Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı Derya Yanık Haber Global