Bakan Akar ABD'li mevkidaşıyla güvenli bölgeyi görüştü

Bakan Akar ABD'li mevkidaşıyla güvenli bölgeyi görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile güvenli bölgenin tesisine yönelik çalışmalara ilişkin telefon görüşmesi yaptı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile telefon görüşmesi gerçekleştirildi.

GÜVENLİ BÖLGE

Milli Savunma Bakanlığından görüşmeye ilişkin açıklama yayımlandı. Görüşmede Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceği vurgulandı. Akar, Fırat'ın doğusunda takriben 30 kilometrelik derinlikte, sınır boyunca ağır silahlardan ve teröristlerden arındırılmış güvenli bölge kurulması gerektiği ifade etti. Akar, Esper'e oyalama, geciktirme olursa bu çalışmaların biteceği ve Türkiye'nin bunda son derece kararlı olduğunu bildirdi.

TERÖRLE MÜCADELE

Görüşmede, Türkiye'nin ABD'den silah ve mühimmat başta olmak üzere YPG'ye desteğini tamamen sonlandırması istendi. Akar, Türkiye'nin bölgede yaşayan Kürtler, Araplar, Asuriler, Hristiyanlar ve Yezidiler gibi diğer dini ve etnik grupların da güvenliğini istediğini vurguladı. Görüşmede Türkiye'nin nihai hedefinin Suriye'nin kuzeyinde DEAŞ/PKK/PYD/YPG ile her türlü teröristin varlığını sonlandırmak, burada bir barış koridoru tesis ederek ülkedeki Suriyelileri kendi topraklarına, evlerine dönmelerini sağlamak olduğu hususları dile getirildi. 

'TEHDİT OLARAK ALGILANMASIN'

Açıklamada, "Görüşmelere devam etmemizin, sorunu stratejik ortaklık, NATO'da müttefiklik ruhuna uygun barışçıl yöntemlerle çözmek istememizin bir zafiyet, gerektiğinde planlarımızın hazır olduğunu söylemenin de bir tehdit olarak algılanmaması gerektiği ifade edilmiştir" denildi.

son dakika son dakika haber Bakan Akar ABD Savunma Bakanı Mark Esper