Bahçeli'den temel ihtiyaç ürünlerinde indirim çağrısı

Devlet Bahçeli MHP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, şirketlere seslenerek, temel ihtiyaç ürünlerinde yüzde 2-5 aralığında indirim yapılması çağrısında bulundu.

MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM'de MHP'nin haftalık grup toplantısında konuşma yaptı.  Bahçeli'nin açıklamaları:

"Anadolu'yu karış karış gezmemiz tesadüf olarak değerlendirilmemelidir. Geçen hafta sonu yaptığımız çalışmalarla 70 ilimizi ziyaret etmiş olduk, elbette bunu yeterli görmüyoruz. Önümüzdeki hafta sonu kalan illerimizi samimiyetle kucaklayacağız. 

Biz de gidiyor gitmekte olan diyeceğiz. Bölücülük ittifakına, zillet ittifakına aziz Türk milleti aldanmayacak, asla da itibar etmeyecektir. Cumhurun kaderi Cumhuriyet'in kaderidir. Cumhur İttifakı, Türkiye'yi kem gözlerden, karanlık emellerden fedakarca koruyacak, geleceği inşa edecektir.  

Geleceğin yol haritasını geçmişin tecrübeleri ile çizmekten başka seçeneğimiz yoktur. Ne kadar geçmişe bakarsak, o kadar ileriyi görmemiz mümkündür. Türk milleti yaklaşık 200 yıldır, ekonomik baskılara, diplomatik tehditlere maruz kalmıştır. Yine de daha huzurlu bir hayat, daha istikrarlı bir ekonomi, daha güçlü devlet özlemi, milli yüreklerde kor gibi durarak alev alacağız zamanı beklemiştir. 

"EKONOMİK ÇETELERİN AMAÇLARI İNSANIMIZIN MALUMUDUR"

Yaşadığımız ekonomik sorunların can alıcı noktalarını doğru tefrik etmek zorundayız. Bu ülke hepimizindir. Türk milleti sahnelenen ekonomik oyunlarının benzerlerine mazisinden defalarca şahit olmuştur. Ekonomik çetelerin, sermaye gruplarının neyi amaçladıkları, neye ulaşmak istedikleri, vicdan sahibi her insanımızın esasen malumudur. 

Çayımıza koyacak şekerimiz yoktu ama Çanakkale'de destanlar yazdık. Lambamıza koyacak gaz yağı bulamıyorduk, düşmanın hayallerini Türk süngüsü ile kırdık. Çünkü, yoksulluğu çekebilirdik ama esarete, köleliğe kesinlikle tahammül edemezdik. Yeri geldi silah bulamadık, mermi bulamadık. Kuru ekmekle öğün geçirdik, ne gam ne tasa. Türkiye'yi ölümü göstererek sıtmaya razı etmeye çalışanlara duyarsız olacağımız mı hesap ediliyor? Para yoksa buluruz, ordu yoksa kurarız, düşman çoksa mutlaka yeneriz. 

Merkez Bankası rezervlerinin eridiği yalanına bel bağlayan zillet ittifakı, 128 milyar dolar sorusu soracağına, Türkiye karşısında ne aradıklarını, adamlıklarının nerede olduğunu açıklamak mecburiyetindedir. CHP yönetimi başta olmak üzere diğer ortaklarının bunu görmesi için milli duruş göstermeleri, Allah'tan korkan bir kalbe sahip olmaları gerekmektedir. 

Ekonomi; rakam, oran, yüzde, matematikten çok daha öte bir alandır. Keynes'in dediği gibi, sorun yeni fikirlerde değil, zihinlerimizin köşesine tutunmuş eski fikirlerdedir. Ekonomide yeni bir hikayeye, milli değerlerimizle temerküz etmiş yeni bir zihniyet devrimine ertelenemez bir ihtiyaç vardır. Hem büyümeyi hem gelişmeyi hem de kalkınmayı sağlamak zorundayız. Türkiye ekonomisinin yapısal zaafları vardır ancak hiçbiri çözümsüz görülmemelidir. İstikrar Allah'ın izni ile sağlanacaktır. Ekonomideki sorunları siyasal ve toplumsal krize tahvil etmek isteyen odaklara milletimiz prim vermeyecektir. Milletimizi anlıyoruz fakat ekonomik dengelemenin günbegün hayata geçtiğinin de görülmesini diliyorum. 

İNDİRİM ÇAĞRISI

Temelsiz fiyata artışlarının frenlenmesi, hayat pahalılığının engellenmesi hususunda herkesin yapacağı fedakarlıklar vardır. Firmalarımızın, şirketlerimizin, kurumlarımızın temel ihtiyaçların fiyatlarında yüzde 2-5 arasında indirime gitmeleri milli birlik ve dayanışmamızın manevi harcıdır. Bizim temennimiz herkesin elini taşın altına koymasıdır. 

BABACAN'A "KAYYUM" TEPKİSİ

Uzun yıllar bakanlık koltuğunda oturan bir çıkarcı, bizim kayyum gibi iktidarın başında durduğumuzu, krizlerin ortağı olduğumuzu ifade etmiş. Bu devşirme siyasetçinin kimlere taşeronluk yaptığını bilen biliyor. Biz kayyum değiliz, MHP'yiz. Unutmayın ki bir defa satan, her zaman satar. Bu tipler aslında bizim muhatabımız değildir. Kayyumu falan geç, partine doldurduğun askeri ve siyasi casuslarla birlikte geçmişte yönettiğin bakanlıkları hangi örgütlere peşkeş çektiğini adamsan açıkla. 

"ZİLLET İTTİFAKINI UYARIYORUM, SOKAKLARDA MEDET ARAMAYIN"

CHP'nin günlük polemiklerle, yalan siyasetle ülkemize vereceği ne vardır? Terörist Demirtaş 24 Kasım sabahı miting yapın diyor, akşamına Kılıçdaroğlu "haydi meydan" diyerek çağrıya sadakat gösteriyor. PKK'nın terör elebaşları öz yönetim şartıyla helalleşmeye hazır olduklarını açıklıyor, peki, CHP Genel Başkanı buna ne diyor? Gayri milli arıyorsa çevresine baksın. Kılıçdaroğlu, şahsıma seslenerek, yüreğinde bir damla millet sevgisi varsa, erken seçimin kapısını açsın demiş. Benim millet ve vatan sevgimin fitresini versem, sana ve sülalene 100 yıldır yeter. Erken seçim, haydi seçim, hemen seçim yoktur. Buna alışman tavsiyemdir. Mersin'de miting yapacağına, ilk adımı Kandil'de atmanın önünde hiçbir mani görünmemektedir. Zillet ittifakını uyarıyorum, sokaklarda gelecek aramayın. Hesabını veremeyeceğiniz, bedeline katlanamayacağınız müptezelliklere tevessül etmeyin. Türkiye sokakta kurulmadı, size de inşallah bırakılmayacaktır. 2023 yılının haziran ayını bekleyin, biraz daha dişinizi sıkın.

BÜTÇEYE "EVET" OYU

2022 Mali Yılı bütçesi haftaya TBMM Genel Kurulu'na gelecek. MHP olarak destek vereceğiz ve "evet" oyu kullanacağız."

Kaynak: Haber Global TV

Devlet Bahçeli MHP grup toplantısı TBMM