Bahçeli'den 'Ordu Katar'a satılmış' tartışmasıyla ilgili açıklama

MHP Devlet Bahçeli
Bahçeli'den 'Ordu Katar'a satılmış' tartışmasıyla ilgili açıklama

MHP lideri Devlet Bahçeli, "Orduya satılmış diyen sapkınlığın faili, satılmışlığın figüranıdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'ın, 'Ordu Katar'a satılmış' sözleri üzerine başlayan tartışmaya ilişkin, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Bahçeli, "Orduya satılmış demek bir defa vatana ihanettir. Hiç kimse bu katıksız ihanete demokrasi maskesi takmasın, ifade özgürlüğü bahanesiyle üzerini örtmeye kalkışmasın. Zehirli mızrak çuvala sığmıyor. Orduya satılmış diyen sapkınlığın faili, satılmışlığın figüranıdır" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamaları: 

"28 Kasım 2020 Cumartesi günü, Habertürk Televizyonu’nda yayımlanan “Gerçek fikri ne” adlı programda CHP’li bir milletvekili Türk ordusuna alenen hakaret etmiş, Katar’a satıldığını açıkça ifade ve iddia etmişti. Bu düşman üslubunun tavzihi ve tevili elbette mümkün değildir.

Orduya satılmış demek bir defa vatana ihanettir. Hiç kimse bu katıksız ihanete demokrasi maskesi takmasın, ifade özgürlüğü bahanesiyle üzerini örtmeye kalkışmasın. Zehirli mızrak çuvala sığmıyor. Orduya satılmış diyen sapkınlığın faili, satılmışlığın figüranıdır. Mesele budur.

CHP Genel Başkanı’nın orduya hakareti görmezden gelip müstevli postacısı milletvekilini savunması, kiralık kalem sahiplerinin RTÜK Kararı’nı “Tek seslilik, demokrasi ayıbı, sopa gösterilmesi, reform inancını sarstı, hakaret” gibi ifadelerle eleştirmeleri zalimlerin fermanıdır.

Şerefli ve kahraman Türk ordusuna satılmış diyenleri unutmayacağız, bu iğrençliğe paravanlık ve payandalık yapanları unutturmayacağız. Demokrasinin ardına saklanıp Türkiye’yi devirmeye azmetmiş kan içici kenelere, önemle ifade ediyorum ki, müsaade etmeyeceğiz. Bu hesabı soracağız."

son dakika son dakika haber