Bahçeli'den erken seçim açıklaması: Biz ikisine de varız

Devlet Bahçeli MHP

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerin erkene alınması tartışmasıyla ilgili, "Seçimler ister zamanında yapılsın ister erkene alınsın. Biz iki seçeneğe de varız" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamaları: 

Milli Mücadele'nin her safhasında vatanına üstün hizmetleri geçen dava ve yol arkadaşları kahramanlar kuşadığır. 

 2023 yılı 1923 yılının kuruluş ruhunu Türkiye yüzyılı vizyonuyla birleştirmiştir. Geride kalan 2022 lider ülke Türkiye'nin hazırlık evresi, 2023 ise devreye girme evresidir. 2023 Türk tarihinin bir kavşak, bir kader, bir karar noktasıdır. 

EYT İÇİN GEREĞİNİ MECLİS'TE YAPACAĞIZ

 Türkiye her anlamda öne çıkmış, sesini yükseltmiştir. Türk ekonomisi ekonomisini büyüten birkaç ülke arasında olmayı başarmıştır. İhracatta rekorlar kırılmıştır. Kronik ve kemikleşen sorunlara neşter vurulmuştur. EYT'lilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için adım atılmıştır. Cumhur İttifakı Meclis'te süratle gereğini yapacaktır. Bu mesele gündemden tamamen çıkmış olacaktır. 

Asgari ücretin 8500 liraya çıkarılması, sosyal yardım destekleri, 2023 yılının çok daha güzel olacağının habercisidir. Doğal gaz ve petrol bulunması 2023 yılının bereketidir. Şeytanın bacağı kırılacak Türkiye prangalarından kurtulacaktır. Cumhuriyetin yüzüncü yılına lider ülke Türkiye'nin şeref madalyası asılacaktır. 

Hiç kimse suskunluğumuzdan cesaret almaya kalkışması. Kötülüğünü bildiğimiz odakların hesapları ters tepecektir. Hayasızlara 2023'ün hedeflerini kirlettirmeyeceğiz. Üç hilali de yargılatmayacağız. 53 yıllık mücadelemizden taviz vermeyiz. 

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

2023'te yapılacak seçim hem 13. Cumhurbaşkanı hem 28. dönem Meclis belirlenecektir. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri ister zamanında yapılsın isterse erkene alınsın biz iki seçeneğe de varız ve hazırız. Seçim kararının alınabilmesi için ya 360 milletvekilinin 'evet' oyuyla meclis kararı gereklidir ya da Cumhurbaşkanımızın anayasa yetkisine dayanarak Türkiye’yi seçime götürmesi lazımdır.

Sayın Kılıçdaroğlu, bir kez daha söylüyorum. Adaysan çık açıkla, değilsen adayınız kimse ondan bahset. Madem aday belli olur olmaz bacanızdan beyaz duman çıkaracaksınız o halde yerini ve zamanını paylaş da bilelim. Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı altılı masada deprem yaratmaktadır. Bir isim üzerinde fikir birliği sağlayamayan partilerin Türkiye'nin geleceğini şekillendirmesi aklın mantığın alamayacağı bir garabettir. 

Emperyalistlerden medet uman bir muhalefet anlayışının ülkemizde olması utanç meselesidir. Zillet İttifakının siyaseti teslimiyetin siyasetidir. Türkiye'de koalisyonlar devri kapanmıştır fakat zillet ittifakı sararmış ve solmuş sayfayı açmanın derdindedir. Çevremiz siyasi istikrarlarla dolmuşken Türkiye her alanda göz doldurmuş, göğüs kabatmıştır. Kılıçdaroğlu'nun rahatsızlığı bu yüzdendir. 

Parlamenter sistem Türkiye'de günahıyla sevabıyla miadını dolmuştur. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi köklü bir reform olmuştur. Zillet ittifakı Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine neden ihtiyaç duyulduğunu anlamaktan mahrumdur. 2023 yılını cumhurun zafer yılı yapacağız.

 

Kaynak: Haber Global TV

MHP Devlet Bahçeli son dakika