Bahçeli'den cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 il 1000 ilçe mesajı

Devlet Bahçeli MHP Gündem haberleri

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 100 maddelik anayasa teklifinin müzakere için hazır olduğunu belirterek, "Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Cumhuriyetin yüzüncü yılında 100 maddelik anayasa teklifinin müzakere için hazır olduğunu belirten Bahçeli, "Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

 Milletvekili seçilen siz değerli arkadaşlarımızı ayrı ayrı kutluyorum. Bu çatı altında yapacağımız çalışmalarımızın daha güzel işlere kapı aralamasını diliyorum. Bugünkü toplantımızı takip eden tüm vatandaşlarımıza en halisane selamlarımı iletiyorum. 2 Haziran'da TBMM çağrısız toplanmış and içme töreni yapılmıştır. Bütün milletvekillerinin ettikleri yemine sadık kalmasını bekliyor ve diliyorum. Kurulamayan, kurulsa bile yürüyemeyen koalisyon hükümetlerinden ne iz, ne eser kalmıştır. 14 Mayıs seçimini referandum olarak görenler kaybetmiştir. Seçimin 6. gününde yeni kabinenin göreve başlaması ülkemiz adına önemlidir. Türk milleti Cumhurbaşkanımız başkanlığındaki kabineye inanmış ve onay vermiştir. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi seçimlerden güçlenerek çıkmıştır. Cumhur ile Cumhuriyet'in kucaklaşması, insan ve toplumun bütünleşmesi yeni yönetim sistemiyle daha da pekişmiştir. Bu başarı Türk milletinin kutlu iradesiyle tezahür etmiştir.

Ülkemiz 3 Haziran itibariyle yeni sistemin 2'nci dönemine resmen geçiş sağlamıştır. Milletin sözü üstüne söz, iradesi üzerine bir irade olamayacaktır. Türk milleti 14 Mayıs ve 28 Mayıs'ta dosta güven, düşmana korku salmıştır. İhanet masasına oturanlar, yanılmış viraneye dönüşmüşlerdir. Sandığın dibini boylamaktan kurtulamamışlardır. 

ŞEYTANİ PLANLARI YOK ETTİK

MHP toplamda 5 milyon 484 bin 820 oy sayısı ve yüzde 10,7 oy oranıyla şeytani planları yok etmiş, şirret saldırı dalgasını kırıp atmıştır. Partimiz 50 milletvekiliyle Türk siyasetinde kilit haline gelmiştir. MHP bu vasfı ile nadide bir siyaset ekolüdür. Yerimizde sayamayız, bu bize yeter diyemeyiz. Her şartta daha fazlasına talip olmalıyız. 4 eylül 2021'den itibaren 2023 seçimine hazırlandık. Bu kadar haksızlığa uğrayan ikinci bir partiden asla bahsedilemez. Türk milliyetçileri kritik bir dönemde üstlendikleri idrakın içindedir. 

BOYALI MEDYANIN KİRLİ MANŞETLERİNİ YENDİK

MHP'nin yüreksizlerle, menfaatlerinin kölesi olmuş olanlarla işi olmayacaktır. Bir zamanlar hasbel kader aramızda bulunup davamız üstünden at pazarlığı yapmaları kendi çürümeleridir. Bizim çürüklerle yolumuz ayrıdır. Zalim projelerin arasından sıyrılarak bugün MHP, TBMM'de temsil edilmeye devam etmektedir. MHP'siz bir siyaset mühendisliğini Türk milleti elini tersiyle itmiştir. Seçimler küresel siyasetin ana gündemi olmuştur. Cumhur varlığını korumuş, Türkiye'nin yüzüncü yılı demokrasiyle taçlanmıştır. Ne Pensilvanya'da ne Kandil'de güneş açmıştır. Birleşe birleşe kazanacağız diyenler, dağıla dağıla gitmiştir. Boyalı medyanın kirli manşetlerini yendik. Kiralık anket şirketlerinin kirli yalanlarını ezip geçtik. Oyumuzu yüzde 2-3 gösterdiler hiç oralı olmadık, karanlık gecede hilal olup parladık. Onlar bizi tanımıyor. Bunların ne kadar ucuzlaştığını gayet iyi biliyoruz. Yaklaşan hesap gününü dört gözle bekliyoruz. Varsın biraz daha oyalansınlar. Türk milletinin kudretini eninde sonunda görecekler. 

SIYASETİ KÖR DÖVÜŞÜNE ÇEVİRMEKTREN UZAKLAŞMALIYIZ

 2. Dünya savaşı sonrası dayatılan kurallar sorgulandıkça huzursuzluğun çemberi genişleyip yönetilemez hale gelmiştir. İnsanlık bıçak sırtı durumdadır. Küresel ekonomideki patinajlar derin çatlaklara neden olmaktadır. Çevremizde kriz ve çatışma egemendir. AB ülkeleri rahat değildir. ABD ve AB'de faizlerin tırmanışı enflasyona kalıcı çözüm getirememiştir. Hukukun güçlülüğü değil güçlünün hukuku maalesef kıtaları dolaşmaktadır. Türkiye böyle bir alacakaranlıkta önümüzdeki yüzyıla damga vurmanın gayretindedir. Artık seçim gündemi geride kalmıştır, söylenen söylenmiştir. Meydanların sıcaklığını siyasetin uzlaşma masasına taşımamak lazımdır. Siyaseti kör dövüşüne çevirmektren uzaklaşmalıyız. Türk milleti tek ses, tek yürek olduktan sonra zulmün feriştahı gelse gerçeği yalnızca hezimet ve hüsrandır. Türkiye kavga yerine kucaklaşmayla önümüzdeki yüzyılı lehine çevirecektir.

KÖYLÜLERİ SUÇLAMAK MİLLİ İRADEYE SALDIRIDIR

Maalesef ülkemizin önemli sorunlarından biri muhalefet anlayışıdır. Kaynayan kazanları kapak tumasa da bu bizim meselemiz değildir. Üzüntümüz CHP Genel Başkanının hala milletimizin mesajını algılayamamış olmasıdır. Köylülerimizi ve TRT'yi suçlayan hatası hala şoku atmadığına delildir. Köylüleri suçlamak milli iradeye saldırıdır. Bu milletimizi derinden yaralamış ve CHP'ye oy verenleri üzmüştür. Haklarını teslim etmeden, onların gönüllerine girmeden hiçbir sonuç alınamaz. Derhal özür dilemelidir. Sayın Kılıçdaroğlu'nu defalarca uyardım. Milletvekilliği kapanlar doğrudan kendi evine gitti. 

Daha birkaç gün önce Ankara'yı sel aldı. Emanete tıpkı İBB başkanı gibi hıyanet etmiştir. Ankara'ya bir çivi çakılmadı. 14 Mayıs akşamı iki belediye başkanı 5. sınıf çadır tiyatrosunda kazandık diyordu ama şehirlerinde kaybettirdiklerini herkes görmüş oldu. Dolduruşa geldiler, itibarlarını spot piyasaya düşürdüler. Kılıçdaroğlu'na dedim ki; kiminle arkadaşlık ettiğinize dikkat edin, bülbül güle, karga çöplüğe götürür. 

YENİ YÜZYILDA 100 İL 1000 İLÇE MESAJI

 Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde 100 madddelik anayasa teklif metnimiz çoktan hazırlanmıştır. Yeni yüzyılda 100 il 1000 ilçeden müteşekkil idare yapısıyla, gücüne güç katmış bir Türkiye’yi inşa ve ihya etmemiz mümkündür. 100 maddelik anayasa teklifimiz müzakere etmek için hazırdır. 

Kaynak: Haber Global TV

MHP Grup Toplantısı Devlet Bahçeli Gündem haberleri