Bahçeli: Anayasanın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir

HABER MERKEZİ
son dakika Devlet Bahçeli MHP Gündem haberleri

Devlet Bahçeli, MHP MYK toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. Kılıçlı yemin törenine tepki gösteren Bahçeli, anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara da çok sert yanıtlar verdi.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

Toplantılarımızda, ülkemizi zora sokan stratejik riskler itibariyle bölgesel ve arka planı olan meseleler ve sıcak meseleler masaya yatırılmıştır. Partimizin siyasi faaliyetleri değerlendirilmiştir. Vatan ve millet mücadelemiz aynen sürdürülecektir. Emek verip önümüz sıra dikilmiş bariyerleri aşacağız. Bunun için stratejik akılla çalışacağız.

Akıntıda sürüklenen bir sal gibi değil, dev dalgalara direnen gemiler gibi mücadele edeceğiz. Niteliksiz kalabalıklardan ziyadesiyle uzak olacağız. Partimizin geride kalan 55 yıllık külliyatının sayfalarına bakıldığında da bu görülecektir. Atatürk'ün dediği gibi 'Büyük olmak için kimseyi aldatmayacaksın. Herkes senin aleyhinde olabilecektir. Fakat sen buna karşı direneceksin. Kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bütün engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük diyenlere güleceksin.'

Milliyetçi Hareket Partisi siyasi, entelektüel, fikri olarak görkemli mazisiyle yeni yüzyılda yeniden gösterecektir. İşimiz çok, yolumuz çetin, yükümüz ağırdır. MHP geleceği isabetle tayin etmek amacındadır. MHP milletimizin tamamını kucaklamaya, ayrımcılığı bölücülüğü çiğnemeye hazırdır. MHP bunu başarmakla da mükelleftir.

Türkiye'nin önünü kesmek, devlet millet dayanışmasını yıkmak, fitne fesat korosu herkesi uyarıyorum ki faaldir. İç cephemizin çökertilmesi için dört koldan hedeflenmektedir. Kuşatma ve kumpas şiddetlenmiştir. Milli ve manevi hazinemiz saldırı altındadır. Nitekim durum ciddidir. Hiç kimse merak buyurmasın bu insan müsveddeleriyle hesabımız görülecektir.

Komprador muhalefetin, komisyoncu gazetelerin, komplocu uzmanların, kokuşmuş kaymak tabakanın, komünist azınlığın kimliğini karalayacağı bir millet yoktur. Kalbinin sancağında Türk milliyetine mensubiyet taşıyan bir vatan evladı alarak sözlerim Türk milletine karşı duyduğum sorumluluktur. Gerçekleri eğmeden bükmeden konuşmak boğazımdan geçen her lokmaya ve Cenabı Allah'a borcumdur.

Gazilerimizi sadece 19 Eylül'de hatırlamak doğru değildir. TBMM, 2 defa gazilik mertebesini hak etmiştir. Mevzuattaki boşluk nedeniyle gazi kabul edilmeyen 20 bin kardeşimizin sessiz çığlığı dinmemiş, gazilere tanınan sosyal ve ekonomik haklardan mahrum kalmışlardır. Gaziler arasında örtülü ayrım hakkaniyetsizdir. Gazilerimize ünvanlarının verilmesi ve şeref aylıklarının bağlanması TBMM'de karara bağlanmalıdır. Gaziler arasında örtülü ayrımın hakkaniyetli olamayacağı açıktır. Bu sosyal sorun artık çözümle buluşturulmalıdır. Gazilerimizi her zaman her şart altında destekleyeceğiz. 

Bugün yaşanan her şey dünün sonucudur. İsrail Gazze'de soykırım gerçekleştirirken Batı Şeria'da İsrail'in açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Ayşenur kızımıza, Allah'tan rahmet diliyorum. Yunanistan Savunma Bakanının, burnumuzdaki Meis Adası'na gelmesi, dedeleri gibi denizin dibine merak duyması tesadüfi değildir. ABD'nin Irak'tan çekilme kararına rağmen burada üsler kurması, Suriye'nin kuzeyine bir kargo uçağının inip diğerinin kalkması tesadüf değildir.

Rusya-Ukrayna savaşı kızışırken ABD-İngiltere tarafından bu canlı tutulurken bunlar hiçbir vicdanın kabul etmeyeceği olaylardır. ABD tarafından savaş uçaklarının Romanya'ya satılması önemli bir gelişmedir. Coğrafyalar silahların gölgesindedir.

Lübnan'da yaşanan cihazların patlatılması tehdit algılarını zirveye çıkarmıştır. Artık hiçbir yer güvenli değildir, hiçbir şey de eskisi gibi olamayacaktır. 

KILIÇLI YEMİN TÖRENİ

Bir kısım harp okulu öğrencisinin kılıçları çekerek ettiği yemin çeteleşmeyi gözler önüne sermiştir. Etnik ve mezhebi kışkırtmalar bilhassa muhalefet partilerinin geçim kaynağı haline gelmiştir. Ortalığa saçılan olaylar medya aracılığıyla psikolojik harekat olarak servis edilmesi kesinlikle normal değildir.

ANAYASANIN İLK 4 MADDESİ TARTIŞAMALARINA YANIT 

Dışarıda bileğimizi bükemeyenler, Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyenler içeride milli ve güven iklimimizi zehirlemekle meşguldür. Zillet içinde yuvarlanan kukla muhalefet, tetikçilik yapmaktadır. CHP genel başkanı hayal tacirliğini boş keseden atarak gerçeklerden uzaklaşmıştır. Erken seçim istemeyeceğiz açıklamasından çok geçmeden 2025 Kasım ayında erken seçim telaffuz etmesi akıl tutulmasıdır. Deli saçması vaadiyse 1 litrelik rakının 140 liraya düşmesinden başka bir şey değildir. CHP'ye oy veren kardeşlerim bu yapıya uygun görünmemektedir.

Özgür Özel, HÜDA-PAR'a ne diyeceğimi sormuş. Usul ve üslup bilmeyen, feleğin çemberine yakasını kaptıran bu siyaset defosunun önce DEM ve PKK ile iltisakını anlatması daha mantıklı olacaktır. MHP'ye anayasa ilk 4 maddesiyle ilgili soru sormak hiç kimsenin hakkı, harcı ve haddi değildir. Anayasanın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar bizim için yok hükmündedir. Anayasa'nın 4. maddesinin değiştirilmesini önerenler kendilerine çeki düzen vermelidir.

NARİN VE SILA BEBEK

Bu sabilere kıyanların en ağır bedelleri ödemesi, adalet ve hukuk namusudur. Yavrularımız herkesin yüreğine ateş düşürmüştür. Ümit ederim ki güneş yüzü görmeden kapatıldıkları hücrelerinde çürüyüp gidecekler.