Bahçeli: Gazze'de insanlığın gözü önünde toplu katliam yapılmaktadır

MHP Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Bahçeli, "İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılmaktadır. Sözde medeni ülkeler İsrail'in arkasında toplandı." dedi. Bahçeli, AYM'ye de HDP davası nedeniyle tepki gösterdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli İsrail'in Gazze'de sivilere yönelik saldırılarına tepki göstererek, "İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılmaktadır. Sözde medeni ülkeler İsrail'in arkasında toplandı. Özgürlük şakşakçıları nereye sindiniz?" dedi.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

 Milletimizden alacağımız destekle yine milletimize hizmet edeceğiz. Önümüzde iki siyasi olay vardır. Birincisi olağan büyük kurultayımızdır. İkincisi de mahalli idareler seçimidir. Mesele Türkiye ve Türk milleti oldu mu hiçbir şeyde sınır tanımayız.

Biz, siyaseti yaptık mı adam gibi yaparız, şevkle yaparız, omuz omuza yaparız. Her birimiz bayrak olur, vatan olur, birbirimizin kefili ve can beraberi oluruz. Dava arkadaşlarında kader de keder de paylaşılır. Kefen de paylaşılır.

İTTİFAK OLARAK YENİ TÜRK MUCİZESİNE İMZA ATACAĞIZ

 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçlarını 31 Mart zaferiyle perçinleyeceğiz. İttifak olarak yeni Türk mucizesine imza atacağız. Türkiye Cumhuriyeti'ni çağın ötesine sıçratacağız. Statükocu bir yapı stratejik bir düğümdür. Mutlaka çözülmesi gerekir. Tam 54 yıldır çırpındık. Tam 54 yıldır dik baş, tok karın için çabaladık. Tarihimize inanıyoruz, tarihimize güveniyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı olarak milletimizle iç içeyiz. 

Onların 81 ilde aday çıkarma iddiaları sadece tantanadır. Tarih bunları mutlaka yazacaktır. Yanlış ve yalan davaları parlatmaya niyetlenenler karanlık figüranlar ve gafillerdir. Asıl parlayan halk davasıdır, hakkın davasıdır. Millet davasıdır. Nihayet bizim davamızdır ve davamız asla karanlıkta kalmayacak, aldatanları, satanları, kaçanları, korkakları ezip geçecektir. Bizim kökümüz sağlam gözlerimiz canlıdır. Türkiye ve Türk milletine namuslu hizmet Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakının harcıdır. Kavgaya değil, gönüller yapmaya geldik. Siyaset haritamızı da buna göre çizdik.

GAZZE'DE İNSANLIĞIN GÖZÜ ÖNÜNDE TOPLU KATLİAM YAPILMAKTADIR

 400'ü aşan bir süre hakimiyetimiz altında yönetilen Kudüs, İngilizler tarafından işgal edilmiştir. O gün bugündür Kudüs ağlıyor. Mazlumların gözlerinden sicim gibi yaşlar akıyor. Filistinli kardeşlerimiz bu sebeple mahzundur. Sanmasınlar sadece Kudüs, Gazze İslamdır. Buraların kuşu, kurdu, havası İslamdır ve koruyucusu Allah'tır. Siyonistler suçsuz günahsız insanları yaylım ateşine tutmuştur. Gazze'de kundaktaki bebeler, kadınlar, yaşlılar; tüm sivil ve masumlar bombaların hedefidir. Bebeklerin ağzında emzik değil yara izi, süt değil kan lekesi vardır.Savaş suçu olan fosfor bombası kullanıldğı kanıtları bir bir ortaya dökülmüştür. Sivillerin yaşadığı 2000'den fazla bina bombalanmıştır. Cinayete ses çıkarmayan caninin suç ortağıdır. Ablukaya alınan Gazze Şeridi'nde gasp edilen haklardan başka bir şey kalmamıştır. İnsanlığın gözü önünde toplu katliam yapılmaktadır. İnsan hakları savunucuları soruyorum; neredesiniz? Gazze'nin çığlıklarına kulak tıkayanlara insan demek mümkün müdür? Sözde medeni ülkeler İsrail'in arkasında toplandı. Avrupa ülkelerinin Filistin lehine yapılan gösterileri yasaklaması utanç duyulacak bir ilkellik değil midir?

Özgürlük şakşakçıları nereye sindiniz? Gazzeli mazlumlar aç ve açıktadır. Yüzbinlerce Gazzeli Mısır'a doğru sürülmektedir. Gazze'de elektirik su kesilmiş ve sivillere sürekli hava saldırısı ortalığı savaş alanına çevirmiştir. Konu Müslüman olunca hatırlanmayan insan hakları kimlerin güdümündedir.

İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı "ben yahudi olarak buradayım" demiştir. Peki Müslüman Türk milleti oraya giderse olacakları hesap eden bir akıl, mantık ve izan sahibi acaba karşımıza çıkacak mıdır? Gazze'ye insani yardımların önü kesilmemelidir. Refah Sınır Kapısı ile Gazzelilere el uzatılmalıdır. Türkiye, tarihi ve vicdani sorumluluğuyla üç uçak dolusu insani yardımı Mısır üzerinden Gazze'ye göndermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın akılcı diplomasisi desteklenmelidir. ABD'nin Doğu Akdeniz'e uçak gemisi sevk etmesi sorumsuzluktur. Buna misilleme olarak Türkiye'nin tatbikat kararı alması doğru ve cesur bir tavırdır. Tatbikat, meydanın boş olmadığına dair çok güçlü bir mesajdır.

Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir, çaresiz değildir. Türk milleti, desteği ve dualarıyla yanındadır.

İsrail'in sivillere saldırmasına karşı çıktığımız gibi Hamas'ın da sivillere saldırmasına karşı çıkıyoruz. ABD'nin Guantanamo'da işlediği insanlık suçları ile Gazze'deki insanlık suçları arasında fark görmüyıoruz. 

SAYIN KILIÇDAROĞLU TEZKEREYE NE DİYECEKSİN?

CHP Genel Başkanı sorduğu soruların isabetinden çok laf olsun torba dolsun derdindedir. Geçen haftaki grup toplantısında bize sorular yöneltmiş. Pek ciddiye almadım, sorular pek iyi hazırlanmamış. Hepsi baştan savma. Sayın Kılıçdaroğlu bugün görüşülecek Irak ve Suriye tezkeresine ne diyeceksin? Söyle de duyalım. Teröre karşı gerekli her türlü tedbirin alınmasına karşı mısın değil misin söyle de bilelim. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerektiği takdirde sınır ötesi harekat ve müdahale için yabancı ülkelere gönderilmesine destek misin, değil misin? Milli güvenliğimizin idame ettirilmesinin yanında mısın değil misin bilelim. Bir zahmet açıklığa kavuştur da duruşunu bilelim. Sen de biliyorsun ki Türkiye'ye yabancı postalların ayak basması söz konusu değildir.

AYM'YE HDP TEKİSİ

HDP, bir kez daha kostüm değiştirmiştir. Anayasa Mahkemesi ne yapmaktadır? 2021 yılından beri HDP'nin kapatılmasına dair iddianameye ne hakla, kimlere şirin görünmek için sümen altı bekletmektedir? Bölücülüğün siyaset ayağını kırmak için daha hangi belge ve delillerin olmasına ihtiyaç vardır? Yarın Mahkeme-i Kübra'da Anayasa Mahkemesinden de davacı olacağımızı cümle aleme ilan ediyorum. Anayasa Mahkemesi Başkanı ve üyeleri direkt size soruyorum: Olan biten rezaletleri ne zaman görmeyi aklınızdan geçiriyorsunuz? Anayasa Mahkemesinin Kandil'le köprü kurması, teröristleri arkalaması hukuk onuruyla, demokrasiyle kesinlikle bağdaşmayacaktır. HDP ve devamında kurulan hangi parti varsa derhal kapatılmalı, bir daha da bölücü bir organizasyona ruhsat verilmemelidir."

Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısı