Bahçeli'den çok sert Ayasofya'da Atatürk'e hakaret tepkisi: Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalıyız?

Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Ayasofya'daki vaazla birlikte başlayan tartışmalara değinerek, "Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalıyız, Atatürk olmasaydı kulağınıza ezan mı okunurdu?" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, erken seçim çağrılarına tepki göstererek, "Ülkemizin erken seçim diye bir gündemi yoktur" dedi.

Bahçeli, Ayasofya'daki tepki çeken vaazla ilgili olarak, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tahammülsüzlük Türkiye'ye tahammülsüzlüktür. Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalıyız? Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları mutlaka incelenmelidir" ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamaları:

Biz bu milleti canımızdan aziz bildik. Bu cennet vatanı namus belledik. Türkiyemizi meşgul eden her sorunla ilgili yalın düşüncelerimiz, yapıcı önerilerimiz bir gerçek olarak meydandadır. Siyasi mücadelenin bir ahlakı olmalıdır. Siyasi mücadelede dürüstçe, mertçe yapılmalıdır. Fazilet ve ferasetleri kuru, fikir ve fiilleri kördür. İradesi esir düşenler için ülke ve ülkü diye bir meselenin esamesi okunamaz. Bu eyyamcı tipler gelene ağam gidene paşam diyecek kadar çıkarlarına düşkündür. İkbal kaygıları her şeyin önündedir. Bunlara göre etek öpmekle dudak kirlenmez. 

KILIÇDAROĞLU'NA ERKEN SEÇİM TEPKİSİ

Millet dışında destek arayanlar, güç merkezlerinden medet arzulayanlar zillet ve ziyan çukurundadır. Siyasette erdem yoksa entrika hakimdir. CHP yönetiminin durumunu başkaca izah etmek nasıl mümkündür. Çok değil, 2020'nin farklı tarihlerinde erken seçime karşı olduklarını sürekli vurgulayan Kılıçdaroğlu'na en olmuş, nereye kaybolmuştur. Bir yıl içinde değişen nedir? Erken seçim zorlaması kimlerin talebi, hangi karanlık muhaliflerin siparişidir. 

"KILIÇDAROĞLU RUH İKİZİ HALİNE DÖNEN MAFYAYA BAKSIN"

BAE'den İsrail'e kadar Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya amaçlayan ülkelerin operasyonları, asimetrik tahrikleri, şiddet ve yoğunluk kazanmıştır. Biden'ın dümen suyuna giren Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin erken seçim isteği, sahibinin sesidir. Türk Milleti böylesi bir tuzağa kesinlikle düşmeyecektir. Anayasa referandumu yerine seçim referandumundan bahsediyor. Kılıçdaroğlu, organize suç şebekelerinin nefesi olduğunu görmüyor. Kılıçdaroğlu masal anlatmasın. Ruh ikizi haline dönen mafyaya baksın. Bizim mafya ile ortak olduğumuzu söylemek saptırmadır. 

Ülkemizin erken seçim diye bir gündemi yoktur. Bunu kiralık aklından sakın çıkarma. Demedi deme, adam sözü dinle. Seçimlere 754 gün kalmıştır. Hesaba 2 yıl 24 günlük süre vardır.

2021'in ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüyen Türkiye ekonomisinin fırtınadan nasıl çıkma başarısı gösterdiğini kabul ve ifade edin. 

TERÖRLE MÜCADELE VE YARGI SÜREÇLERİ

FETÖ ve PKK'yı kapsamına alan adli süreçlerin bitirilmesi süratle temin edilmelidir. Türkiye bir yanda terörü bitirme noktasına getirmişken diğer yanda hukuk devleti ilke ve esaslarını hızlı bir şekilde işletmek zorundadır. Mahkemeler uzamaya devam ederse ülkemizin istismarına göz yumulmuş olacaktır. 

"ATATÜRK OLMASAYDI KULAĞINIZA EZAN MI OKUNURDU?"

Atatürk bizim börkümüzdür, birliğimizdir, simgemizdir; ona laf yoktur. Baş giderse börk gider. Börk giderse il gider, iffet gider. Allah muhafaza bir daha da geri gelmez. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e tahammülsüzlük Türkiye Cumhuriyeti'ne tahammülsüzlüktür. İdeolojik dogmalarla, ilkel bir taassupla Atatürk düşmanlığı yapmak hıyanete hizmettir. Ayasofya açılmışken, Taksim Cami'nin manevi hayatımıza kazandırılmışken, nükseden Atatürk alerjisinin esas gerekçesini nasıl okumalıyız? Kutuplaşmayı teşvik etmeye kimin, ne hakkı vardır? Suyu bulandıran, ortamı kızıştıran, bunu da Müslüman kisvesi altında yapan kişilerin bu yaptıkları provokasyondur. Maksatları araştırılmalıdır. Gizli FETÖ'cü olup olmadıkları incelenmelidir. İnanç sahibi insanlarımızı üzmek, bugünkü AK Parti hükümetini töhmet altında bırakmak temiz bir mizacın sonucu değildir. Herkes uyanık olmak zorundadır. Atatürk'e bühtan edenlerin milletimizin gözünde zerre değeri olmayacaktır. Atatürk ortak paydamızdır. Kim saldırıyorsa, kimin kötü sözü dokunmuşsa ya soyunda ya da mazisinde bir mahcubiyeti vardır. Atatürk'e hakaret mukadderatımıza husumettir. Atatürk'e dil uzatanlar daha iyi Müslüman olduklarını mı sanıyorlar? Ey kendini bilmez akılsızlar, Atatürk'ümüzden ne istiyorsunuz? O tarih sahnesine çıkmasaydı doğduğunuzda kulağınıza ezan mı okunur, yoksa vaftiz mi ettirilirdiniz? Atatürk'e saldıran zavallılar, sizin Don Kişot'tan ne farkınız vardır?

Dirilere olduğu gibi ölülere sövmek Hz. Peygamber tarafından yasaklanmıştır. Ölülerin arkasından kötü konuşmamak Müslümanların güzel geleneklerinden birisidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir. Atatürk Türkiye'dir, Atatürk Cumhuriyet'tir. Onu rahmetle anmak, saygı duymak, eserlerine sadık kalmak her Türk evladı için emeldir. Atatürk'ten elinizi çekin, dilinizi susturun. Anıtkabir ile Kocatepe arasında çekilmiş çelikten bir halat olan MHP, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e sonuna kadar sahip çıkacaktır.

BEŞİKTAŞ'A TEBRİK

Hiç kimse Kara Kartalı unuttuğumu zannetmesin. Biliyorsunuz, kartallardan yüksekten uçar, eninde sonunda da şampiyonluğa konar. Taraftarımız diyor ya, senin için yanan her meşale, gençliğimin güneşidir Beşiktaş. İyi ki Beşiktaşlıyım. Şampiyonu tebrik ederim.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber Son dakika: Bahçeli'den grup toplantısında açıklamalar Mustafa Kemal Atatürk Ayasofya