Az Önce Konuştum'un bu haftaki konuğu Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi

Az Önce Konuştum'un bu haftaki konuğu Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi

Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programının bu haftaki konuğu Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi oldu.

Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programının bu haftaki konuğu Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi oldu. 

Programdan öne çıkanlar: 

İKİ KUPALI BEŞİKTAŞ

Bir şeye kafayı taktığınızda, bir şeye hırslandığınızda, hırs önemli faktör başarıda. Dolayısıyla biraz da hırslandık galiba, çocuklar da hırslandı. 

Söylemlerin böyle bir etkisi oldu. Tek başına hırslanarak bir şey olmaz tabiki. Furbolcularımızın kalitesini gördünüz. Oldukça iyiler, başardılar. Aile havası oluştu.

"SERGEN HOCA ÇOK İSTEDİ"

Hocanın çok büyük bir etkisi oldu. Sergen geldi, o da çok istedi. Sergen çok büyük bir hoca. Geçmişte futbol oynamış olmasının, kendisine verdiği bir avantaj da var. Keşke Beşiktaş'a 3-5 sene önce gelebilseydi. 

Ben Sergen hocayı tercih ettim, Abdullah hoca için bir şey söyleyemem. Sergen hocanın dokusu uydu takıma. Abdullah hoca da Trabzon'da son derece başarılı işler yapıyor. Onun da orada kumaşı uydu. 

Alacak verecek meselesinde sulh yapamıyoruz. Ön mahkemenin verdiği bir karar var, tamamını ödeyin diye. Biz sonuna kadar bu hakkı kovalayacağız. 

"KULÜPLER KORUNMALI"

Kulüpleri çoğu kamunun malı. Kimisi belediyeyi, kimisi şehri temsil ediyor. Kimisi 15-20 milyonluk camiaları temsil ediyor. Dolayısıyla bunları kurda kuzuya temsil edemezsiniz. Eğer torpil yapılacaksa, pozitif ayrımcılık kulüpler tarafından yapılmalı. Hep bakıyorum, bu UEFA'da da böyle. Oyuncuya, hocaya, teknik tarafa.. Kulüpler bu işten çok zarar görüyorlar. Kulüplerin biraz korunması lazım. 

HAKEMLER

Hakemler sahaya çıktığında her birinin birer tane adı var. Biri bu eski BJKli diyor, biri eski FBli, biri diyor şu GS maçında bizi doğramıştı. Bu insanlar daha sahaya çıkmadan bizler tarafından linç ediliyor. Bu sebeple özellikle derbilerin yabancılar tarafından yönetilmesini istedim ki her maça çıkmadan önce bu hakemler üzerinde geçmişten kaynaklanan apoletler veriyoruz. Bunlar olumsuz etkiliyor. 

Sezon boyu hakemlere 6-7 puan veriyorum. 

BEŞİKTAŞ'IN ŞAMPİYONLUK HİKAYESİ

Paranın bu işin çözümü olduğunu düşünmüyorum. Parayı verdiğiniz zaman başınızda iyi bir hocanız yoksa, iyi bir aile havası oluşturamamışsanız, futbolcuların birbirleriyle ilişkilerinde sadakat saygı sevgi yok ise nafile. 

Beşiktaş bu sene takımı yarı yarıya bir farkla kurdu. 10'sa 5, 100'se 50. 

"KULÜPLER ÇOK BORÇLU"

Kulüpler borçlu. 3,5 milyar borcu olan bir kulüp, yıllık 700 milyon faiz ödüyor. Bizim gelirimiz 450- 500 milyon. Ama faizi ödeyemiyorsunuz. Faiz ödeyebilmek için faaliyet yapmanız lazım. Faaliyetler için bi o kadar para lazım. Nereden bakarsanız bakın 400 milyon. 700-800 milyon açık veriyoruz. Halen daha veriyoruz. Onların da bizden aşağı olduğunu düşünmüyorum. Bizim durumumuz maalesef bu. 

ABOUBAKAR'IN TRANSFER HİKAYESİ 

Porto'da istediğini bulamamış, ağır bir sakatlık geçirmiş, sağlık raporu da alamıyor. Ben çok seviyordum onu, çok kibar, çok naif bir çocuk. 

Sakatlık yeniden nüksederse, kulübü güvenlik alana taşıyacak bir sözleşme yapıldı. Mecvut sakatlığından ötürü bir şey olduğunda Beşiktaş'ın ağır yük taşımaması durumunda bir uzlaşı var. Sağolsun Aboubakar da kabul etti bunu. Başkası olsa etmeyebilirdi. Hem Beşiktaş'ı sıkıntıya sokmadık. Hem onu kazandık, hem Beşiktş kazandı. 

ABOUBAKAR BEŞİKTAŞ'TA KALACAK MI?

Kafamda tek net olan şey şu. Beşiktaş'ı riske atamam. Beşiktaş'ın verdiklerinden verebileceklerinden daha fazlasını kimseye veremem. Çünkü futbolcunun maaşlarını ödeyemiyorsanız o futbolcu zaten oynamıyor. Ve ödemediğiniz paraların faiziyle sizden alıyor. O zaman ne fayda sağladık. Kulübü biraz korumak zorundayız, ben  o çerçevede gidiyorum. 

"CENK'E ÇOK GÜVENDİM"

İkinci dönem devrede oluşan bu durumda Cenk'in durumu münasipti. Cenk'e de ben çok güvendim yani. Sakatlığının kendi mevcut sakatlığıyla hiçbir alakası yok, apayrı bir şey. Muhtemelen de sahadan kaynaklanan, sert zeminden kaynaklanan bir sakatlık yaşadı. 

Cenk sakat, Larin de solda sağda başarılı gidiyorsa, Cenk'in bu durumundan dolayı bence en az Aboubakar kadar biri lazım. Bir de şampiyonlar liginde oynayacağız. Bu sene forvet konusuna biraz farklı bakacağız. 

Geçen sene pandemi dönemiydi. Lig tuhaf bitti. Bir durdu, bir kalktı. Orada kendiliğinden olan bir adaletsizlikte vardı. Kasıt değil, pandemiden kaynaklanan süreç. Ben söyledim, biz gerekiyorsa 3-4 takım fazla oynayalım dedim. Ama haklıymış diğerleri. Çok acı geldi bize. 7-8 sakatla biz sezonu kapattık. 

ÖDEMELER 

Ay bittiğinde ne kadar alacağı varsa hepsi ödendi. Bugüne kadar olmamış bir şeydi. Oyuncu performansı üzerine yüzde 90 etkisi oldu. 

"110 MİLYON NAKİT PARA VERDİM"

675 milyon kefalet imzası verdim. 110 milyon da nakit para verdim kulübe. En son kampanyada verdiğim bağıştı. 

ALİ KOÇ İLE YAŞANAN POLEMİK

Ali beyi ben her zaman sever sayarım. Rakip kulüplerin başkanlarıyız. Medya her şeyi cımbızlıyor. Bir gazeteci sordu, hakemle ilgili yorumunuz nedir dedi. Anlayamadım dedim. Hakemin Koç holdingde çalıştığı söyleniyor dedi. Bunun üzerine ben de bunu duyuyorum, haberim var. Ama ne olup olduğu beni ilgilendirmiyor. Ben maç sonu hakemin ne yaptığınız yorumlayabilirim. Ben hakemi etki altına almışım. O gün hakem Beşiktaşı doğradı. Kaleciyi atması lazımdı kaleciyi atmadı. Ali bey bana attığı mesajda söyledi. Böyle böyle söylemişsiniz bizde çalıştığını iddia etmişsiniz dedi. Bende kendisine öyle olmadığını söyledim. Videoyu da gönderdim kendisine. Ama sonra bana espriyle söyledi, gazeteciye sen mi sordurdun başkan diye. Öyle bir konu oldu, inanmadı. 

FATİH TERİM İLE "ALKIŞ" POLEMİĞİ

GS'yi takım olarak başarılı bulduğumu, kıymetli bir kulüp olduğunu hatırlatıyorum. Fatih hoca bir sporcu. Çok tabi bir cevap verdim ben. Tabiki alkışlayacak. Yalan mı söyledi sayın hocamız. Alkışlayacaktı tabiki. Birbirlerini alkışlamaları doğal. Kazanırsak alkışlamayacak mısınız.

"DORUKHAN AVRUPA'DA OYNAMAK İSTİYOR"

Bizimle sözleşmesi bitti. EURO 2020'de top oynayacak, şansını deneyecek. Avrupa'da futbol oynamak istiyor. Kısmetini denemek istiyor, biz de abisi olarak icazeti verdik. 'Oğlum yurt dışı hevesin varsa, sana güle güle demekten başka şansımız yok ama kapımız her zaman açık, baktın olmadı çık gel, kapımız sana açık' dedim. Buradan giden çocuklarıma kapıyı hep açık bırakacağım. 

SERGEN YALÇIN AÇIKLAMASI 

Bizim fikrimiz, zikrimiz belli. Değişen bir şey yok. Seviyoruz ve hocamızla uzun yıllar birlikte olmak istiyoruz. Sözleşmeyi ortaya koyacağız, Sergen hocamız kaç yıl istiyorsa yazacak, üç, dört, beş... Bu onun hakkı. İyi bir Beşiktaşlı, hak etti. 

"GHEZZAL İLE GÖRÜŞECEĞİZ"

Bizde bütçe neyse odur. Onun içerisinde bu çocuğa ikna yolu bulacağız. Paramız yetmediği için alamadığımız birçok futbolcunun yerine geldi Raşit Ghezzal. Enseyi karartmamak lazım. 

NECİP UYSAL'A NASIL BAKIYOR?

Necip gittiği her yerde Beşiktaş'a katkı veriyor. Dolayısıyla böyle birinin kadromuzda olması bizim için bir avatajdır. Her hoca için de Necip bir avantajdır. Necip de Atiba gibi sağlıklı kalabilirse 10 sene mi 20 sene mi oynar. 

SEZONUN KIRILMA ANI HANGİSİ?

Fenerbahçe'yi 4-3 yendiğimiz maç. Orada ben şampiyon olacağımıza iyice inandım. Son 2-3 maçta çok tedirgin oldum. 

"KARAGÜMRÜK MAÇI BİZİM İÇİN ŞOKTU"

Karagümrük maçını kaybedeceğimizi hiç düşünmüyorduk. Bu bizim için bir şok oldu. O gün Karagümrük gerçekten çok iyi top oynadı. İyiydiler. Oyunu hak ederek aldılar. 

BERNA- AHMET NUR ÇEBİ

YENİDEN BAŞKANLIĞA ADAY OLDUĞUNDA ENDİŞENİZ OLDU MU? 

Berna Çebi: Yani. Olmadı diyemeyeceğim tabiki. Oldu ama çok istediği bir şeydi. Onun içinde çocuklarla konuştuk, razı geldik. Çok zor bir süreçti. 

ŞAMPİYONLUKLA İLGİLİ BİR TEREDDÜTÜNÜZ OLDU MU?

Berna Çebi: İnanır mısın, hiç olmadı. Siz şampiyon olacaksınız dedim, oldular da. 

AHMET ABİNİN EN SEVDİĞİ FUTBOLCU KİMDİR?

Berna: Bilemiyorum, en çok kimi seviyorsun?Ahmet: Seni. Berna: Onu biliyorum da benden sonra kimi? Ben gönülden Beşiktaşlıyım. 

Kaynak: Haber Global TV

candaş tolga ışık Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi Beşiktaş