Aysel Tuğluk için yeni karar: 3 hafta ATK’de gözlem altında kalacak

Gündem haberleri HDP
Aysel Tuğluk için yeni karar: 3 hafta ATK’de gözlem altında kalacak

Tutuklu bulunan HDP eski milletvekili Aysel Tuğluk'un 3 hafta Adli Tıp Kurumu'nda (ATK) gözlem altında tutulacağına karar verildi.

HDP eski Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile eski milletvekili Aysel Tuğluk'un  aralarında bulunduğu 108 sanıklı Kobani davasını 9'uncu duruşması bugün görüldü.

Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın duruşmasında, henüz savunması dahi alınamayan Tuğluk hakkındaki vareste talebi reddedildi. 

Öte yandan demans tanısı konulan ardından aksi yönde rapor yazılan Tuğluk'un bugün itibarıyla Adli Tıp Kurumu tarafından 3 hafta gözlem altında tutma kararı verildiği ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Cumhuriyet'e açıklamalarda bulunan İnsan Hakları Derneği (İHD) eski Genel Başkanı ve Tuğluk'un avukatı Reyhan Yalçındağ, "Hastalığın teşhisine dair netleşmenin yaşanması ve çelişkili raporların giderilmesi için gerekli bir yol olan Adli Tıp Kurumu'nda 3 haftaya kadar gözlem altında tutulacak. Her hasta mahpus için uygulanmıyorsa da bu hastalıkla ilgili kesin teşhis için müşahede altında tutma kararı verdi Adli Tıp Kurumu" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Aysel Tuğluk Adli Tıp Kurumu HDP