Ayrılık kararını hazmedemediği Ayşen Eryılmaz'ı bacağından vuran Adem Yılmaz, 6 yıl hapis cezası aldı: "Bu verilen ceza bir yaptırım değil teşviktir"

Manisa Kadına yönelik şiddet Gündem haberleri
Ayrılık kararını hazmedemediği Ayşen Eryılmaz'ı bacağından vuran Adem Yılmaz, 6 yıl hapis cezası aldı: "Bu verilen ceza bir yaptırım değil teşviktir"

Manisa'da kendisinden ayrılmak isteyen Ayşen Eryılmaz'ı (27) diz kapağından tabancayla vuran Adem Yılmaz (40), 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Eryılmaz'ın avukatı, "Bu verilen ceza, bir yaptırım değil, teşvik niteliğindedir." dedi.

Genç kadını bacağından vuran saldırgan erkeğin aldığı ceza, isyan ettirdi.

Eşinden geçen yıl boşanan Ayşen Eryılmaz, Adem Yilmaz ile tanıştı. Bir süre sonra, eski eşinin de arkadaşı olan Yilmaz'ın uyuşturucu kullandığını öğrenen Eryılmaz, ayrılma kararı aldı. İddiaya göre; Yilmaz, ayrılmak istemediği Eryılmaz'ı kendisini ve çocuklarını öldürmekle tehdit etti. Bunun üzerine Eryılmaz, Yilmaz ile bir kez daha görüşmeyi kabul etti. Akhisar Organize Sanayi Bölgesi'nde, 18 Mart'ta otomobilde buluşan ikili tartıştı. Yilmaz, birlikte olma isteğini reddeden Eryılmaz'ı, sol diz kapağından ruhsatsız tabancasıyla vurdu. Yilmaz, yaralanan Eryılmaz'ı otomobiliyle hastanenin giriş kapısına bırakıp, uzaklaştı. Yilmaz'ın tehditlerinden korkan Eryılmaz, hastane polisine verdiği ifadede; otomobilde otururken silahlı saldırıya uğradığını ve şüpheliyi daha önce görmediğini söyledi. Ameliyata alınan ve dizine platin yerleştirilen Eryılmaz, tedavisinin ardından taburcu edildi. Eryılmaz'ın yaralanmasına ilişkin Akhisar 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'basit yaralama' suçundan dava açıldı. Olaydan 1 ay sonra Yilmaz, 'uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan gözaltına alınıp, tutuklandı.

TEHDİTLER DEVAM ETTİ

Eryılmaz, bu sürede cezaevindeki Yilmaz'ın kendisine ve çocuklarına yönelik ölüm tehditlerini aracılar vasıtasıyla sürdürdüğü gerekçesiyle sosyal medyadan yardım çağrısında bulundu. Eryılmaz'ın paylaşımının ardından polis, harekete geçti. İfadesi alınan Eryılmaz, 1 ay önce Yilmaz tarafından otomobilde vurulduğunu ancak kendisini ve çocuklarını öldürmekle tehdit ettiği için şikayetçi olamadığını belirtti. Eryılmaz, Yilmaz hakkında şikayetçi oldu. Eryılmaz'ın yaralanmasıyla ilgili açılan davanın ikinci duruşması, bugün görüldü. Sanık Yilmaz cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katılırken, şikayetçi Eryılmaz ile avukatı Cavit Atar salonda hazır bulundu. Duruşmada savunması alınan sanık Yilmaz, "Cezama razıyım" dedi. Mahkeme hakimi, Yilmaz'a 'kasten yaralama' suçundan 6 yıl hapis cezası verdi.

Ayşen Eryılmaz'ın avukatı Cavit Atar, karar üst mahkemede itiraz edeceklerini belirtip, "Bu verilen ceza, bir yaptırım değil; teşvik niteliğindedir. Bu nedenle cezanın arttırılmasını isteyeceğiz" dedi.

 

Kaynak: DHA

manisa kadına yönelik şiddet adem yılmaz