AYM'den Sivas Katliamı sanığına tahliye yolu

Gündem haberleri

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Sivas Katliamı Davası'na ilişkin dikkat çeken bir karara imza attı. Cezası önce idam, ardından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilen sanık Yunis Karataş'ın yeniden yargılanmasına karar verdi. Karataş için koşullu salıverme kapısı açıldı.

Sivas Katliamı Davası'nda yargılanan Yunis Karataş, "Koşullu salıverme" hükümlerinden yararlanmak için başvurdu.

Başvuruyu değerlendiren Sivas İnfaz Hakimliği, "Terör suçlusu" olduğu için Karataş'ın koşullu salıverme hükümlerinden yararlanamayacağına karar verdi.

Karataş, bunun üzerine Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu.

Anayasa Mahkemesi başvuruyu inceleyerek kararını verdi. Sivas Katliamı'nda ortada bir terör örgütü olmadığı ve terör örgütü olmadan terör suçlusu olunamayacağı tespitini yapan yüksek mahkeme, Karataş hakkında verilen kararda "suçta ve cezada kanunilik" ilkesinin ihlal edildiğine hükmetti.

Kararda, "Başvurucunun herhangi bir örgütün üyesi olduğu veya herhangi bir örgüt adına suç işlediği sonucuna varılmamıştır" ifadesi de dikkat çekti.

Karar, yeniden yargılama yapılmak üzere Sivas İnfaz Hakimliği'ne gönderildi. AYM'nin kararı doğrultusunda Karataş koşullu salıverilebilecek.

 

Kaynak: Haber Global TV

AYM Sivas Katliamı tahliye