Aydın'da orman yangını! 15 saat sonra kontrol altına alındı

Aydın Orman Yangını Gündem haberleri

Aydın'ın Söke ilçesinde çıkan orman yangını, 15 saatte kontrol altına alındı. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, ilk belirlemelere göre 50 hektar ormanın zarar gördüğünü söyledi.

Aydın'ın Söke ilçesinde dün akşam ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin alevlere müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, ilk belirlemelere göre 50 hektar ormanın zarar gördüğünü söyledi.

Aydın'da orman yangını! 15 saat sonra kontrol altına alındı - Resim : 1

Yangın, dün saat 18.00 sıralarında kırsal Argavlı Mahallesi yakınlarında ormanda çıktı. Alevler rüzgarın etkisiyle kısa sürede çevreye yayıldı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yangın bölgesine sevk edilerek havadan ve karadan yangına müdahale başlatıldı.

Yangının rüzgarın nedeniyle kısa sürede büyümesi ile bölgede 77 Arazöz, 17 su tankeri, 14 helikopter, 1 yönetim helikopteri, 11 uçak, 1 greyder, 6 dozer, 1 lastikli kepçe, 1 treyler ve 591 personelle yangına havadan ve karadan müdahale yapıldı.

Rüzgarın akşam saatlerinde etkisini azaltması ile beraber yangın yayılımı yavaşlarken, havanın kararması ile birlikte 3 gece görüşlü helikopterin müdahale etmesi için planlama yapıldı. Gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter, yangının aktif noktalarına müdahale ederek büyümesini önledi. 

Aydın'da orman yangını! 15 saat sonra kontrol altına alındı - Resim : 2

Havanın aydınlanmasıyla çok sayıda helikopter ve yangın söndürme uçağı bölgeye geldi. Hava araçlarının yanı sıra karadan Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın 15 saat sonra kontrol altına alındı. 

 

Aydın'da orman yangını! 15 saat sonra kontrol altına alındı - Resim : 3 

Kaynak: DHA

Aydın Söke orman yangını