Ayasofya'ya kimler davet edildi?

Gazeteci Hadi Özışık, Sansürsüz programında muhalefetten Ayasofya'ya kimlerin davet edildiğini açıklayarak "CHP, parti kararı alarak davete gelmeme kararı almış. Bu kararı delen tek kişi ise Muharrem İnce oldu. Kaftancıoğlu'na bile davet gitmiş" dedi.

Sansürsüz programında İsmail Saymaz, Necdet Saraç, Metin Özkan ve Hadi Özışık canlı yayında Ayasofya ve "Lanet" tartışmaları sırasında önemli bilgiler aktardı.

"CHP PARTİ İÇİNDE KATILMAMA KARARI ALMIŞ"

Hadi Özışık, Ayasofya'ya kimlerin davet edildiğini açıklayarak "Canan Kaftancıoğlu bile davet edildi. CHP'nin tüm vekillerine ve ilçe belediye başkanlarına bile davet göndermişler. Ancak CHP, parti kararı alarak bu davete katılmadı.Bu kararı tek delen kişi ise Muharrem İnce olmuş. Ekrem İmamoğlu "Davetiye geldi keşke beni telefonla arasalardı" diyerek gelmemiş. Edindiğim kaynak bilgileri sağlam" ifadelerini kullandı. 

CANAN KAFTANCIOĞLU: TUNCAY ÖZKAN VE YILDIRIM KAYA'NIN SEÇİLMEMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM

CHP'deki Kurultay süreci, PM'ye seçilen ve seçilemeyen isimler Haber Global ekranlarında Sansürsüz programında konuşuldu. İsmail Saymaz, Canan Kaftancıoğlu'dan kendine gelen ilginç bir açıklamayı paylaştı. Buna göre Kaftancıoğlu, İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada kurultay sürecine ilişkin konuştu ve "Ayrı bir liste çıkardık" dedi. İsmail Saymaz, Kaftancıoğlu'nun "Evet biz bu listeyi hazırladık. Bu listede Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan yok. Neden yok? Çünkü onların girmesini istemedik ve onların seçilmemesi için elimden geleni yaptım." ifadelerini kullandığını aktardı.

 

 

İSMAİL SAYMAZ'DAN ÖZ ELEŞTİRİ VE "ATATÜRKÇÜLÜK" İTİRAFI

Saymaz, programda yaptığı açıklamalarda "Geçmişte, Atatürk'ü eleştrimenin ihanet olmadığını söyledim, bugün yine aynı görüşteyim. Kendime Atatürkçü dermiydim, demezdim. 5 yıl öncesine kadar kendimi Atatürk'ten daha solda görüyordum. Ve ben  o günlerimi ziyan olmuş görüyorum. O günlerde klasik bir sol yaklaşımıyla "Atatürkçülük küçük burjuva devrimciliği" olarak nitelenirdi. Bu görüşler çok yanlışmış ben hata ettim. Bu görüşleri insan yaşayarak deneyerek keşfediyor. Keşke o zamanlar Atatükçülüğün, yurtseverliğin kıymetini daha iyi bilseydik" dedi.

 

Ayasofya Canan Kaftancıoğlu