Ayasofya Camii'ne Prof. Dr. Mehmet Emin Ay görevlendirildi

Gündem haberleri Diyanet İşleri Başkanlığı
Ayasofya Camii'ne Prof. Dr. Mehmet Emin Ay görevlendirildi

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde imam-hatip olarak görev yapacak.

Prof. Dr. Ay, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bugünden itibaren cuma ve cumartesi günleri için camide görevlendirildi.

Ay, camide, cuma günleri cuma, ikindi, akşam, yatsı ile cumartesi günü sabah namazını kıldıracak.

Daha önce Bursa Müftülüğü görevinde de bulunan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Ay'ın, Ayasofya'da bir yıllık görevlendirildiği öğrenildi.

MEHMET EMİN AY KİMDİR?

Mehmet Emin Ay, 1 Nisan 1963 tarihinde Van’da doğdu. Van İmam Hatip Lisesi (1980), Uludağ Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi (1984) mezunu. Mezun olduğu fakülteye, aynı yıl Din Eğitimi Ana Bilim Dalı araştırma görevlisi olarak atandı. 1986 yılında yüksek lisansını, 1992 yılında doktorasını tamamladı. 1993 yılında yerine getirdiği askerlik vazifesinin ardından aynı fakültede görevine devam etti. 1995-1998 yılları arasında Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığı, 1998-2003 yılları arasında ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Bölüm Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu süre zarfında Fakülte ve Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Bu arada UÜ Araştırma Fonu ve Diyanet İşleri Başkanlığınca desteklenen “Diyanet İşleri Başkanlığına Bağlı Kur’an Kurslarının Problem ve Beklentileri” adlı araştırma projesini tamamladı. 1995’te doçent unvanını aldı. Bir süre Felsefe ve Din Bilimleri bölüm başkan yardımcılığında bulundu. “Eğitim Öğretim Açısından İlâhiyat Fakültelerinde Rehberlik” adlı çalışması ile 2001 yılında profesör oldu. 2003 yılında kendi isteğiyle Bölüm Başkanlığı görevinden ayrıldı. 15 Aralık 2011-19 Mart 2012 tarihleri arasında Bursa İl Müftüsü olarak görev yaptı.

 

Kaynak: AA

ayasofya camii cuma namazı Uludağ Üniversitesi