Avukatlardan boykot kararı: Fiyat eşitliği olana kadar alışveriş yok

Avukatlardan boykot kararı: Fiyat eşitliği olana kadar alışveriş yok

İstanbul Barosu, avukatlara adliyelerde yiyecek ve içecek fiyatlarının hakim, savcı ve adliye personelinden daha yüksek fiyata satılması nedeniyle boykot kararı aldı. Avukatlar adliyelerdeki kafeteryalardan alışveriş yapmayacak.

Adliye kafeteryalarında fiyatların yüksek olduğunu savunan avukatlar, boykot kararı aldı. Adliye kantinlerinde yiyecek ve içecek fiyatlarının yüksek olması nedeniyle avukatlar, fiyatların düşürülmesi yönünde açıklama yaptı. Fiyatların hakim ve savcılara daha ucuz olduğunu öğrenince yeni bir toplantı yaparak bir daha adliyelerdeki kafeteryalardan alışveriş yapmayacağını bildirdi. İstanbul Barosu, kayıtlı tüm avukatlara SMS göndererek kafeteryaların boykot edilmesini istedi. Avukatlara boykot çağrısında bulundu.

Baro tarafından avukatlara gönderilen SMS'te şu ifadeler yer aldı:

"Avukatlar için adliyelerde yiyecek-içecek fiyatlarının hakim, savcı, adliye personeli için uygulanan fiyatlardan ciddi oranda farklılık göstermesi nedeniyle fiyat eşitliği sağlanıncaya kadar bu eşitsizliği protesto ediyor 3 Şubat 2020 tarihinden başlayarak meslektaşlarımızı boykota davet ediyoruz."

Baronun çağrısından sonra İstanbul Adliyesi'nde bulunan kafeteryadaki boş masalar dikkat çekti. Öte yandan Çağlayan Adliyesi'nin karşısında bulunan bir kafeterya ise baronun çağrısının ardından twitter hesabından yaptığı paylaşımda, avukatlara bir hafta boyunca çayların ücretsiz, kahvelerin ise yüzde 50 indirimle satılacağını paylaştı.

Avukatlardan boykot kararı: Fiyat eşitliği olana kadar alışveriş yok - Resim : 1

Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde geçen yaz uygulanan fiyatlara göre, simit 3,5, büyük çay 7, Türk kahvesi 9, nescafe 10 ve kahvaltı tabağı 25 liradan satılıyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ise, yine geçen yaz paylaşılan fiyat listesine göre, simit 3, karton bardak çay 4, nescafe 6 ve karışık tost 9 liradan satışa sunuluyor.

AVUKATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Öte yandan, geçtiğimiz Temmuz ayında, Anadolu Adalet Sarayı'nda bulunan kafeteryada son bir yıl içinde yapılan zamlara tepki gösteren avukatlar, fahiş fiyatlar gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Adliye personeli ise, yapılan zamlara tepki olarak çay içmeme kararı alırken, duruma tepki gösteren çalışanlar, fiyatlar geri çekilene kadar, çay ocaklarından alışveriş yapmayacaklarını açıklamıştı.

avukat boykot