Avukatı darp eden polisler hakkında soruşturma kararı

Avukatı darp eden polisler hakkında soruşturma kararı

Çırağan Sarayı önünde bir düğün sebebiyle trafiği uzun süre kesen polislere tepki olarak "bir düğün için bu yapılır mı?" diyen Avukat Sertuğ Sürenoğlu'nu darp eden polisler hakkında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi soruşturma izni verdi.

İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde bir  düğün için trafiğin kesilmesine itiraz ettiği için polisleri tarafından darp edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu soruşturmasına gelişme yaşandı. Şiddeti 'orantılı' bulduğu için polisler E.T. ile E.F.A. hakkında soruşturma açılmasına izin vermeyen İstanbul Valiliği'nin kararı kaldırıldı.

Avukat Sürenoğlu darp edildikten sonra hakkında tutulan "Cumhurbaşkanı hakaret etti" tutanağı sebebiyle tutuklamaya sevkedilmiş, sulh ceza hakimliği tarafından hakkında ev hapsi uygulanmasına karar verilmişti. Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi'nin ve Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu'nun girişimleriyle Sürenoğlu hakkındaki ev hapsi kararı kaldırılmış, soruşturma da düşürülmüştü. Avukat Sürenoğlu'nu darp eden polislerle ilgili ise İstanbul Valiliği soruşturma izni vermemişti.

Türkiye Barolar Birliği'nin İstanbul Valiliği kararına karşı yaptığı itiraz başvurusu sonucunda, iki polis memuru hakkında soruşturma açılmasına İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nce karar verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu karar üzerine bu polisler hakkında ceza soruşturması açmak zorunda. 

Avukatı darp eden polisler hakkında soruşturma kararı - Resim : 1

TBB Başkanı Feyzioğlu, olayın vahim olduğunu, mahkemenin kararıyla bir hukuksuzluğun giderildiğini ifade etti. Feyzioğlu, "Gönül ister ki herkes ve öncelikle kolluk görevlileri hukuka en üst düzeyde saygı göstersinler. Çünkü bir polis memuru hukuku çiğnediğinde bunun toplum üzerindeki olumsuz etkisi çok daha büyük oluyor. Görevini layıkıyla yapmaya çalışan binlerce poliste ister istemez etkileniyor. Bu aşamadan sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturmasını da yakından takip edeceğiz" diye konuştu.

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Avukat Hakları Merkezi'ne de katkıları için teşekkür etti.

Çırağan Sarayı