Avukat Serkan Günel'den Pınar Gültekin davasındaki 'haksız tahrik indirimi' için açıklama: Hukuk açısından, kadın cinayetleri açısından yaralayıcı

Gündem haberleri

Avukat Serkan Günel, Pınar Gültekin davasında verilen 'haksız tahrik indirimi' kararını Haber Global'de değerlendirdi. Günel, "Hukuk açısından, kadın cinayetleri açısından yaralayıcı" dedi.

Pınar Gültekin cinayetinde karar çıktı. Katil Cemal Metin Avcı'ya verilen müebbet hapis cezası, haksız tahrikle 23 yıla indirildi.

Avukat Serkan Günel, "Doğru bir karar olarak görünmüyor. Belli bir aşamadan itibaren, sanığın bu yönde bir söylemi söz konusuydu. Birbirinden çelişkili ifadeleri vardı. Haksız tahrik, olay anında gerçekleşmesi gerekir. O anda gerçekleşen bir şey olmalı ki, onun etkisinde bir hiddetle şiddete başvurma söz konusu olursa ancak olur. Sanığın avukatının savunmalarından, ancak haksız tahrik olarak kabul edilebilecek şey, bıçak çekme iddiasının gerçekleşmesi. Bunun da delilerle kanıtlanmış örneğine rastlamadık. Hakim de bunun bıçak ya da silahla olmuş olabileceğine ihtimal vermediğini söylemişti. Böyle bir, maktulenin de eylemi söz konusu olsun, burada bile öncelikle, ilk eylem kimden geldi, bu önemlidir" dedi.

Günel, "Bir kişinin katledildiği bir olaydan bahsediyoruz. Burada haksız tahrikin ispatlanması da oldukça zor. Bizim CMK'da suçtan kaçınmaya yönelik ifade dediğimiz bir ifadeyle haksız tahrik savunması var. Hakimlerin inisiyatifi çok açıktır ama böyle somut delillerden uzak, beyana dayalı ifadenin kabul edilmesi ve indirimde bulunulması hukuk açısından, kadın cinayetleri açısından yaralayıcı" diye konuştu.

PINAR GÜLTEKİN'İN KATİLİ NE KADAR HAPİS YATACAK?

Günel, "Ortalama olarak 3'te ikisini yatacak, son iki yılı da denetimli serbestlik olarak dışarıda geçecek" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

Pınar Gültekin davası Cemal Metin Avcı