AVM ve restoranlarda PCR testi gerekli olacak mı? Bakan Koca açıkladı

Fahrettin Koca
AVM ve restoranlarda PCR testi gerekli olacak mı? Bakan Koca açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklama ile AVM, restoran ve kafelerde PCR testi zorunlu olacak mı? sorusuna "Böyle bir şey gündemimizde yok. Gündemimize almadık çünkü biz önümüzdeki günlerde daha fazla aşılama yapacağımıza inanıyoruz" cevabını verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Erol Özvar, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde atılacak adımlar hakkında bilgi vermek amacıyla kamera karşısına geçti. 

Bakan Koca, Bilim Kurulu sonrası yaptığı açıklama ile AVM, restoran ve kafelerde PCR testi zorunlu olacak mı? sorusuna da açıklık getirdi.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

Böyle bir şey gündemimizde yok. Gündemimize almadık çünkü biz önümüzdeki günlerde daha fazla aşılama yapacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki dönemde salgın ülkemimizin gündeminden çıkacak. Aşılama dünyada en üst sıralardayız. Avrupa ülkelerinde bizden fazla aşı yapan Almanya dışında başta bir ülke yok. Aslında söylemeye çalıştım. Şu an hastane yükümüz, aşısı tamamlanmamış olan kişiler. Dolasıyıla aşısızların salgını olmaya devam ediyor. Olay çok net. Onun için bizim için bir an önce aşılarımızı tamamlıyor olmamız lazım. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son dakika AVM restoran kafe PCR testi yasak