Avlanmaya gelen kartalı denizin dibine sokan yengeç hamlesi ile izlenme rekoru kırdı

Viral videolar Gündem haberleri Kuş videoları Kartal

Denizin kenarındaki bir kayalıkta karnını doyurmaya çalışan yırtıcı kartalın görüntüleri ile, avlanmak üzere iken kartalın ağzından kaçan yengecin görüntüleri sosyal medyayı salladı.

Avlanmaya gelen kartalı denizin dibine sokan yengecin beklenmedik hamleleri sosyal medyada izlenme rekordu kırdı.

Yırtıcı kartal kolay bir av olduğunu düşündüğü yengeci gagasının arasına aldı ancak, yengecin hızını ve hamlesini hesaba katmadı.

O anlarda yengecin devasa kartalı denizin dibine gömdüğü ve o şekilde kaçtığı kameraya yansıdı. Kartal ise avını kaybetmenin şaşkınlığını yaşadı.

KARTAL HAKKINDA BİLGİLER

Kartallar, büyük yırtıcı kuşlar arasında yer alan güçlü ve etkileyici kuşlardır. Genellikle güçlü pençelere, keskin gagaya ve geniş kanatlara sahiptirler. Dünya genelinde farklı türleri bulunmaktadır, ancak aşağıda genel olarak kartallar hakkında bilgiler verilmiştir:

Kartallar genellikle büyük ve güçlü kuşlardır. Geniş kanat açıklığına ve sivri bir gaga ile güçlü pençelere sahiptirler. Renkleri türlerine bağlı olarak değişiklik gösterir, ancak genellikle kahverengi tonları hakimdir.

Kartallar genellikle etobur kuşlardır. Balıklar, kuşlar, memeliler ve bazen leş gibi çeşitli avları avlarlar. Suyun üzerinden yüksekten uçarak balık avlama yetenekleriyle ünlüdürler.

Bazı kartal türleri göç ederken, diğerleri daha yerleşiktir. Göç eden türler, mevsimlere bağlı olarak farklı yerlere taşınabilirken, yerleşik türler genellikle belli bir bölgede kalır. Kartallar genellikle yuvalarını yüksek yerlere, kayalıklara veya ağaçlara yaparlar. Yuvada genellikle bir çift olurlar ve yumurtadan çıkan yavrulara bakım sağlarlar.

Kartallar, yaşam süreleri türlerine bağlı olarak değişir. Genellikle doğada 20 yıla kadar yaşayabilirler, ancak av ve çevresel faktörlere bağlı olarak yaşam süreleri etkilenebilir.

Kartallar, ekosistemdeki av popülasyonlarını kontrol etme ve dengede tutma rolü oynarlar. Ayrıca, leşleri temizleyerek çevrelerindeki doğal dengenin korunmasına katkıda bulunurlar.

Bazı kartal türleri tehlike altında olan veya endemik olan türler arasında yer alır. Bunlardan biri örnek olarak Amerikan kartalıdır (Haliaeetus leucocephalus). Doğal yaşam alanlarının kaybı, avcılık ve çevresel kirlilik gibi faktörler nedeniyle kartalların bazı popülasyonları tehdit altında olabilir.

Kartallar, güçlü ve göz alıcı görüntüleri, av yetenekleri ve doğadaki ekosistemlere olan katkıları nedeniyle birçok kültürde sembolik bir anlam taşırlar.

 

Kaynak: Haber Global TV