Atatürk'ü hedef alan konuşma cezasız kalmadı

Kocaeli Atatürk Gündem haberleri

Kocaeli'nde cami imamı Metin Özcan, Atatürk'ü, cumhuriyeti ve eğitim sistemini hedef alan sözleri nedeniyle gözaltına alındı.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Özcan, karara itiraz sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde cami imamı Metin Özcan mevlit töreninde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alan bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, "Çocukları baldırı çıplak okula sokmayın, orada yetişecek diye bakmayın. Tarihi iyi okuyun. Cumhuriyet'le beraber Müslümanlar hiçbir şey bilmez oldu. Sevdikleri adamlar sevilecek adamlar değil" ifadelerini kullandı.

Özcan konuşmasında, "Cumhuriyet'le birlikte İslam alimlerinin asılması kararları verildi. Halifelikler kalktı, medreseler kapatıldı, tekkeler kapatıldı. Alfabeler değiştirildi. Her şeyi bilen Müslüman hiçbir şey bilmez oldu. Tarihi iyi okuyun, iyi araştırın. Sevdikleri adamlar hiç de sevilecek adamlar değil. Allah bizi muhafaza etsin. Anneler; siz eğitin çocuklarınızı. Çocuğu okula sokan baldırı çıplak, ilim irfan yuvası adı altında hutbeler okutuluyor. Böyle bir şey yok. Ne eğitim var ne ilim irfan var. Ne eğitim var ne öğretim var. Oralara çocuğunuzu bırakıp da yetişecek diye bakmayın. Belki bir makama gelir ama makamı da rüşvete ve yanlışa kullanır" dedi.

Tepki çeken o konuşma sonrası emniyet ekipleri harekete geçti. Gözaltına alınan Özcan, ifadesi sonrası adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcısının itirazı sonrası mahkeme kararı yeniden değerlendirdi. İmam Özcan, tutuklanarak Kandıra Cezaevine gönderildi.

Ayrıca Körfez ilçe müftülüğü de imam hakkında idari soruşturma başlattı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV