Atatürk’e hakaret yağdıran şahıs tahliye edildi, destek için gelen grup tekbirlerle kutlama yaptı

İSTANBUL/İHA
İstanbul Atatürk Gündem haberleri

İstanbul Gayrettepe’de cuma namazı sırasında Mustafa Kemal Atatürk’e dua eden imama ve Atatürk'e hakaret yağdıran şahıs tahliye edildi. Tahliye kararının ardından sanık tarafı tekbirlerle kutlama yaptı.

10 Kasım 2023 günü Gayrettepe'de bulunan bir camide, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve Atatürk için dua eden imama hakaret yağdıran A.B.’nin yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık A.B., A.B.’nin anne ve ablası ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık avukatı, “Müvekkilim 65 gündür tutukludur. Olayla ilgili tüm deliller toplanmıştır. Müvekkilim 'puşt' kelimesini güvenilmez anlamında kullanmıştır. Müvekkilimin tahliyesine ve beraatine karar verilmesini talep ederim” dedi.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliyesini ve sanığın suç tarihinde sosyal medyada yapmış olduğu farklı paylaşımlarla “Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret” suçunu işlediğini ve bu gerekçeyle cezalandırılmasını istedi.

“HERKES HAKKINI HELAL ETSİN”

Esasa ilişkin savunma yapan A.B., “Tahliyemi talep ediyorum. Türk milletinden kamu oyundan ve burada bulunan herkesten özür dilerim. Yaptığım şeyin yanlış olduğunun farkındayım. Herkes hakkını helal etsin” dedi.

TAHLİYE KARARI

Mahkeme, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunma yapmaları için süre vererek sanığın tahliyesine hükmetti. Duruşma 25 Nisan tarihine ertelendi.

TAHLİYE KARARININ ARDINDAN SANIK TARAFINDAN TEKBİRLİ KUTLAMA

Tutuklu sanık A.B.’yi desteklemek için duruşmaya gelen grup ise, tahliye kararının ardından tekbir getirerek kutlama yaptı.