Atatürk'e hakaret eden eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'a tepki: Kimsenin haddine değildir, savcıları göreve çağırıyoruz

İSTANBUL/DHA
İstanbul Atatürk Gündem haberleri
Atatürk'e hakaret eden eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'a tepki: Kimsenin haddine değildir, savcıları göreve çağırıyoruz

Katıldığı düğünde “Osmanlıyı süren soysuzları lanetliyorum, Selanik'ten gelen dönme" diyen eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz'a bir tepki de, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Özgür Polat'tan geldi. Polat, "Mutlaka Cumhuriyet'in savcıları hesabını soracaktır" dedi.

İstanbul Büyükçekmece'deki sivil toplum kuruluşları, Atatürk Anıtı'nın önünde bir araya gelerek, katıldığı düğünde skandal açıklamalar yapan eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz'ı protesto etti. 

Büyükçekmece Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Özgür Polat, katılanlar adına hazırlanan bildiriyi okudu. Bildiride "Atatürk'e hakaret etmek hiç kimsenin haddine değildir" vurgusu yapıldı. Destek veren Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de "Ne mutlu bize ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz var. Şevki Yılmazların bu şekilde hakaret etmesi sadece Türk milletini birbirine kenetler. Mutlaka Cumhuriyet'in savcıları hesabını soracaktır" dedi.

Buluşmada Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Halis Çiçekçi, Büyükçekmece Gençlik Platformu üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Ardından İstiklal Marşı okunarak saygı duruşunda bulunuldu.

“ŞİDDETLE KINIYOR, CUMHURİYET SAVCILARIMIZI GÖREVE DAVET EDİYORUZ"

Büyükçekmece Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Özgür Polat'ın okuduğu bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Dün akşam Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e büyük hakaret içeren videolar yayınlandı. Bitmiş olan Osmanlı külleri üzerine yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Mustafa Kemal Atatürk, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir mücadele veren en büyük Türk kahramanıdır. Devlet adamıdır, siyasetçidir ve bilim insanıdır. Bu kahramanlıklarla yeni Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün mazlum devletlere örnek olmuştur. Dünyada en saygın devlet adamı olarak Atatürk'e dil uzatmak, Atatürk'e hakaret etmek hiç kimsenin haddi değildir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebedi şefimiz, liderimiz, başkomutanımız, hepimizin ortak paydasıdır. Yüzyılı devirmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği aydınlık yarınları ve çağdaşlığı ancak büyük Atatürk'ün bıraktığı ilkelerin uygulanmasıyla hayat bulacaktır. Yaptıklarıyla 20'nci yüzyılın lideri olmuş, 21'inci yüzyılda ışık olmayı sürdüren büyük Atatürk'e laf etmeye özellikle milli şuurdan yoksun, tarih bilmezlerin ne hakları ne de cüretleri olamaz. Bu nedenle ilgili şahıs tarafından modern laik Türkiye cumhuriyetine ve onun kurucusu ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan bu hakaretleri nefretle, şiddetle kınıyoruz ve cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyoruz."

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ise son derece üzgün olduğunu belirterek tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk 21'inci yüzyılda da dünyanın en büyük devlet adamı olarak yaşamını sürdürüyor. Dünyada Atatürk gibi ikinci bir lider 100 yıldan bu yana hayatta kalamadı. O nedenle Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Şevki Yılmaz gibi haddini bilmeyenlerin dil uzatmalarını çok abartmamak ama takip etmek lazım. Hadlerini de bildirmek gerekir. Ne mutlu bize ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi 'Yurtta barış, dünyada barış' diyebilen bir liderimiz var. Ona Şevki Yılmazların bu şekilde hakaret etmesi sadece Türk milletini birbirine kenetler. Mutlaka cumhuriyetin savcıları hesabını soracaktır."