Ataşehir'de hastanedeki skandalda yeni gelişme! 4 kişi tutuklandı

İstanbul Gündem haberleri
Ataşehir'de hastanedeki skandalda yeni gelişme! 4 kişi tutuklandı

İstanbul Ataşehir'de özel hastanede, hasta kadının yüzüne para atarak kötü muamelede bulunan 9 şüpheliden 4'ü tutuklandı. Şüphelilerin ifadeleri de ortaya çıktı.

Ataşehir İçerenköy'de özel bir hastanede, sağlık çalışanlarının hasta kadının yüzüne para atarak hakaret ettiği anlara ait görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

Ardından hastanenin faaliyetleri durdurulurken, olaya karıştığı tespit edilen 7 kişi İstanbul'da gözaltına alındı. Video görüntüsünde yaşlı kadının üzerine para saçan şüpheli Ali Erata, Samsun'da gözaltına alındı.

Yürütülen soruşturma kapsamında 1 şüpheli daha tespit edildi. Şüpheli, polis ekipleri tarafında bugün Bursa'da yakalandı. Şüpheliler ifadeleri için emniyete götürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. 9 şüpheliden aralarında Ali Erata'nın da bulunduğu 4 şüpheli tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Diğer 5 şüpheliden 3'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talep edilirken, 2 şüpheli savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

 TUTUKLANDILAR

Tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen Ali Erata'nn içinde olduğu 4 şüpheli 'beden bakımından kendini savunamayacak olan kişiye eziyet' suçundan tutuklandı. Diğer 5 şüpheliden 3'ü adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı. 

Bu arada, hastanede görüntüsü çekilen yaşlı kadının olaydan 4-5 ay sonra hayatını kaybettiği, bir üvey oğlunun olduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜLERLE HASTANEYE ŞANTAJ İDDİASI

Olayla ilgili yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılara da ulaşıldı. İddiaya göre Ali E., hasta kadının yüzüne para atarken arkadaşı İ.E.A. cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Bu anları gören temizlik görevlisi Murat Y., İ.E.A.'nın haberi olmadan görüntüleri kendi cep telefonuna attığı öne sürüldü.

Yine iddiaya göre, Murat Y. gizlice aldığı görüntüleri daha sonra hastanenin kurumsal mail hesabına gönderdi ve üzerine de ''Bu görüntüler sizin için iyi olmaz. Ya bana para verirsiniz ya da görüntüleri yayınlar itibarınızı zedelerim'' yazdı.

Hastane yönetimi bu mailin ardından savcılığa giderek konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi, suç duyurusunun ardından olaya karıştığı tespit edilenleri işten çıkardı.

''EĞLENCE AMAÇLI ÇEKTİK''

Şüphelilerin tamamının polise verdiği ifadede, "Görüntüleri eğlence amacıyla çektik. Kötü bir amacımız yoktu" dediği öğrenildi.

Kaynak: DHA

İstanbul Ataşehir özel hastane