Aşıdan korkan köpek kendisini zapt etmeye çalışan kadını da yanına alıp kaçtı!

HaberGlobal.com.tr
Viral videolar Köpek videoları

Aşı olmamak için direnen köpeğin kendisini zapt etmek isteyen kadını da yanına alıp kaçtığı anlar sosyal medyada viral oldu

Köpekler genellikle aşı gibi tıbbi müdahalelerden doğrudan korkmazlar, ancak aşı süreci onlarda endişe veya stres yaratabilir. Köpekler, bilinmeyen veya beklenmedik bir durumla karşılaştıklarında stres yaşayabilirler. Aşı olma süreci, köpekler için rutin olmasına rağmen, iğne ve veterinere gitme gibi faktörler nedeniyle bazı köpeklerde endişe yaratabilir.

Bununla birlikte, köpeğinizin aşı sürecinde rahat hissetmesini sağlamak için birkaç adım atabilirsiniz. 

Köpeğinizin sakin kalmasına yardımcı olmak için aşı sırasında onun yanında olun ve sakin bir ses tonuyla ona konuşun. Ona güven vermek ve sakinliğinizi iletmek, stresini azaltabilir.

Köpeğinizi düzenli olarak veterinere götürmek ve sadece aşı zamanında değil, diğer zamanlarda da olumlu deneyimler yaşamasını sağlamak önemlidir. Bu, veteriner ziyaretlerini köpeğiniz için olumlu bir deneyim haline getirebilir.

Aşı olma sürecinde ve sonrasında köpeğinize lezzetli ödüller vermek, pozitif bir deneyim yaratmaya yardımcı olabilir. Bu, aşı sürecini daha hoş bir hale getirebilir.

Köpeğinizin rahat hissetmesi için veteriner kliniğinde sakin bir oda veya köpekler için özel tasarlanmış bir bekleme alanı gibi uygun bir ortam sağlamak önemlidir.