Asgari ücret için beklenen maaşı açıkladı: Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır tek tek anlattı

Asgari ücret Zam Temmuz zammı

Yarın asgari ücret tespit komisyonu ilk kez toplanacak. Ocak ayında 8 bin 506 liraya yükselen asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. Haber Global ekibi asgari ücret beklentilerini Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır ile konuştu.

Asgari ücrette ilk toplantı yarın yapılacak. Milyonlarca çalışanın gözü kulağı, yarınki asgari ücret toplantısında olacak. Masada hangi beklentiler var? Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır canlı yayında anlattı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mert Nayır, TİSK Başkanının açıklamaları sonrası, işçi ve işveren tarafının kamu önderliğinde birleşeceği bir rakam üzerindeki beklentileri değerlendirdi.

Günlerdir konuşulan ve TİSK Başkanına da sorulan 500 dolar beklentisi hayata geçer mi sorusunda Nayır, ''İşveren tarafı devlet tarafından desteklenmezse, 400 dolar bandı korunmalıdır diyor, yani 9.400 TL arası.'' açıklamasını yaptı.

Nayır, "Ticaret Odası Başkanları ise, makul seviyedeki 6 aylık TÜFE oranı uygulanması görüşünde, yani 9.800 lira net bir işveren tarafı beklentileri var" dedi.

Ara zamda masadaki formüllerde, yüzde 45'lerde konuşuluyor 12.500 lira gibi beklentilerde masada ancak bu bir ara zam olacak.

Seviyelere bakıldığında iki taraf içinde yüzde 20 ila 30 arası bir rakam makul olarak gözüküyor.

Benim beklediğim 10 bin 500 ile 11 bin lira olur. 10 bin 600 liralık net bir asgari ücretin olabileceği görüşündeyim. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Asgari ücret zam canlı yayın rakam Mert Nayır asgari ücret ara zam Asgari ücret ne kadar olacak?