'ASELSAN satıldı' iddiasına yanıt

Savunma Sanayii Başkanlığı Gündem haberleri

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ASELSAN'ın yurt dışı yatırımcılara satılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Kocaeli’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demir, ASELSAN'ın yurt dışı yatırımcılara satılacağı yönündeki iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

İsmail Demir, şöyle konuştu:

''Bu yine bir dezenformasyonun parçası. ASELSAN, TSK Güçlendirme Vakfı'nın çoğunluk hisse sahip olduğu bir şirket. Yüzde 25'i halka açık bir şirket. Değerli bir vakfımızın şirketi. ASELSAN olsun TUSAŞ, HAVELSAN olsun çeşitli ülkelerde ülkemizde de ortakları ve alt şirketleri var. Bu açıklamayı yapmak bile bana tuhaf geldi.

Şunu unutmamak lazım ASELSAN borsaya açık bir şirket. Şirket hakkında yapılacak spekülasyon gerçekten önemli ve ciddi sonuçları olur. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na ASELSAN herhangi bir hareketini bildirmek zorunda zaten. Bu dezenformasyon meselesi gerçekten savunma sanayii konusunda lütfen siyasete alet edilmesin biz yolumuza devam ediyoruz.''

ASELSAN'DAN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Türkiye’nin en büyük, yıllık satışlara göre de dünyanın 50. büyük savunma sanayii şirketi ASELSAN da dün yaptığı açıklamada söz konusu iddiaları yalanlamıştı.

Açıklamada, "Vatandaşların bağışlarıyla kurulmuş, çoğunluk hissesine Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının sahip olduğu şirketin yurt dışı yatırımcılara satılacağı iddialarının hiçbir geçerlilik payı taşımamaktadır" denilmişti.

 

Kaynak: AA

Aselsan