Borçka Belediyesi'nin hatası gündem oldu! Herkes bu paylaşımı konuşuyor

Artvin Sosyal Medya
Borçka Belediyesi'nin hatası gündem oldu! Herkes bu paylaşımı konuşuyor

Artvin Borçka Belediyesi, resmi Twitter hesabından 2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan Abdulrazak Gurnah'ı anmak isterken Morgan Freeman'ın fotoğrafını kullandı. Daha sonraki düzeltme paylaşımında ise Tarık Mengüç'e ait görsel paylaşıldı. Belediyenin bu hamlesi sosyal medyada gündem oldu.

7 Ekim 2021 tarihinde açıklanan Nobel Edebiyat Ödülü'nün kazananını kutlamak için resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapan Artvin Borçka Belediyesi sosyal medyanın gündemine yerleşti.

Abdulrazak Gurnah'ın görseli yerine ünlü edebiyatçı Morgan Freeman’ı kullanan belediyenin sosyal medya hesabı Twitter’da en çok konuşulanlar listesine yerleşti.

Hatalı paylaşım sosyal medyada viral olurken, hesap yöneticileri özür metni için daha eğlenceli bir yöntem kullandı.

Borçka Belediyesi'nin hatası gündem oldu! Herkes bu paylaşımı konuşuyor - Resim : 1

Belediyenin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü Zanzibar kökenli romancı Abdulrazak Gurnah kazandı. Kendisini kutluyor, yeni romanlarını sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

“HARF HATASI YAPMIŞIZ”

Borçka Belediyesi'nin hatası gündem oldu! Herkes bu paylaşımı konuşuyor - Resim : 2

Borçka Belediyesi, Twitter kullanıcılarının uyarısı üzerine yeni bir paylaşım yaptı. Bu kez yaptıkları paylaşımda da "Gogel araştırmasında harf hatası yüzünden yanlış foto yüklemişiz. 2021 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan romancı Abdulrazak Gurnah'ı kutluyoruz" diyen hesap yöneticileri, bu paylaşımda da Tarık Mengüç'ün fotoğrafını kullanmaları dikkatli gözlerden kaçmadı.

 

Kaynak: DHA

artvin Borçka Belediyesi Nobel Edebiyat Ödülü Abdulrazak Gurnah sosyal medya Morgan Freeman Tarık Mengüç