Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye'ye "deprem" teşekkürü

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'dan Türkiye'ye "deprem" teşekkürü

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Türkiye ve diğer bazı ülkelere geçen yıl 26 Kasım'da meydana gelen depremle ilgili yardımlarından dolayı teşekkür etti.

"Uluslararası Bağışçılar Konferansı", Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun ev sahipliğinde Brüksel’de gerçekleştirildi. Arnavutluk’ta geçen yıl 26 Kasım'da meydana gelen deprem felaketinin yaralarının sarılması amacıyla düzenlenen, Türkiye'nin de katıldığı "Uluslararası Bağışçılar Konferansı"nda toplam 1,15 milyar euro yardım taahhüdünde bulunuldu. AB ülkeleri ve AB Komisyonu ise yaklaşık 400 milyon euroluk yardım taahhüdünde bulundu.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Brüksel'de Arnavutluk'taki deprem felaketinin yaralarının sarılması amacıyla düzenlenen 'Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nın ardından basına açıklamalarda bulundu. 

Avrupa Birliği, Birleşik Arap Emirlikleri, İtalya ve Türkiye'ye yardımlarından dolayı teşekkür eden Rama, konferansın ardından açıklanan toplam 1.15 milyar avroluk yardım taahhüdünü 'büyüleyicinin ötesinde' olarak nitelendirdi. Rama, "Burada şahit olduğumuz inanılmaz derecede memnun edici" dedi. 

Arnavutluk'ta geçen yıl 26 Kasım'da meydana gelen depremde 51 kişi yaşamını yitirmiş, 3 bin kişi yaralanmış ve çok sayıda yapı zarar görmüştü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) 3 arama kurtarma aracının yanı sıra 27 arama kurtarma personeli de Arnavutluk'a gitmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın depremin ardından 500 konut inşası için talimatları çerçevesinde bir dizi temaslarda bulunmak üzere başken Tiran'a giden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile bir araya gelmişti.  Türkiye ile Arnavutluk arasında '500 konut inşası' protokolü imzalanmıştı. 

Arnavutluk Arnavutluk Başbakanı Edi Rama