Arka ayakları kesilmiş olarak bitkin halde bulunmuştu: Yürüteçle ilk adımlarını attı

HABER MERKEZİ
Sokak köpekleri Köpek Mersin Hayvana Yönelik Şiddet

Mersin'de bir vicdansız tarafından işkenceye uğramıştı. Apartmanda bitkin halde arka ayaklarının bilekten alt kısmının kesildiği tespit edildiği o köpek, yürüteç sayesinde ilk adımlarını attı.

Mersin'de bir apartmanda bitkin halde bulunan ve arka ayaklarının bilekten alt kısmının kesildiği tespit edilen köpek, Büyükşehir Belediyesine ait Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde sağlığına kavuşturuldu.

Tedavisinin ardından hem fiziksel hem de psikolojik durumu düzelen 'Şirin' isimli köpek, bir hayvansever tarafından bağışlanan yürüteç sayesinde yürümeye başladı.

Tarımsal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen hayvanlar hem sağlığına kavuşturuluyor, hem de yaşam şartları iyileştiriliyor. Bir süre önce, ihbar üzerine bir apartman dairesinde yalnız olarak bulunan ve kurtarılan Terrier cinsi köpek bakım altına alınarak, 'Şirin' ismi konuldu.

Arka ayaklarının bilekten alt kısmının kesildiği tespit edilen Şirin’e, ilk müdahale bakımevi personeli tarafından yapılarak, konforlu bir alan oluşturuldu.

Haberleri gören ve köpeği bakımevinde ziyaret eden Sevil Kumaş, Şirin’in yürüteç ihtiyacını diğer hayvanseverlerle paylaştı. Bir hayvansever tarafından temin edilen yürüteç, bakımevi personeli tarafından Şirin’e takıldı. Yürütece kısa sürede alışan Şirin, yeniden rahatlıkla yürümeye başladı.