"Arabadan indi, köprüden düştü!" Ünye'de bir kadının şüpheli ölümü!

Ordu
"Arabadan indi, köprüden düştü!" Ünye'de bir kadının şüpheli ölümü!

Ordu’nun Ünye ilçesinde arkadaşlarıyla birlikte arabada oturduğu sırada dışarı çıkan ve köprüden düştüğü iddia edilen kadın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Olay, Gürecülü Mahallesi Yazkonağı Yolu Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, sabah saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte vakit geçiren Gülseren Ateş (43), arabada oturdukları sırada dışarı çıktı ve bu sırada köprüden aşağı düştü.

Ağır yaralanan kadın, bir arkadaşının yardımıyla Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ateş, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olayın yaşandığı bölgede Ünye İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı olay yeri inceleme ekipleri inceleme yaptı.

"Arabadan indi, köprüden düştü!" Ünye'de bir kadının şüpheli ölümü! - Resim : 1

Kadının ölümünü şüpheli bulan polis ekipleri, olayla ilgili 2 kişiyi gözaltına aldı. Kadının cenazesi otopsi için Ordu Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ORDU'DA HOBİ OLARAK BAŞLAYAN İŞLE YILDA 100 MİLYON LİRA CİRO YAPIYOR!

Türkiye’nin ‘coğrafi işaret belgeli’ ilk kivisi olan Ordu kivisinde hasat devam ediyor. Bu yıl, geçen yıllara göre ciddi oranda rekolte kaybı olan kivide 5 bin tonun üzerinde hasat beklenirken, Ordu iline de 100 milyon TL ekonomik katkı sağlaması hedefleniyor.
Ordu’da 1993 yılında fındığın yanında ek gelir sağlaması amacıyla dikilen kivi üretimi yaygınlaşıyor. 30 yıl önce hobi amaçlı başlanan kivi, 2019 yılında coğrafi işaret belgesi aldı. Geçen yıllarda il genelinde yaklaşık 9 bin ton kivi üretimi yapılırken, hava şartları, hastalıklar ve zararlılar nedeniyle bu yıl rekolte 5 bin, 5 bin 500 tona geriledi. Buna rağmen, büyük kısmı yurt dışına ihraç edilen kivinin Ordu ili ekonomisine yaklaşık 100 milyon TL katkı sunması hedefleniyor.

Ordu Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Yusuf Uzunlar, bu yıl rekoltenin geçen yıllara göre noksan olduğunu söyledi. Önceki yıllarda yaklaşık 9 bin ton hasat yapılan kivinin bu yıl 5 bin, 5 bin 500 ton civarında beklendiğini kaydeden Uzunlar, “Kivi toplaması bölgelere göre değişiyor. Aroması 6,5-7’ye ulaştığında toplanıyor. Bizim kivimiz şu anda olgunlaştı ve hasada başladık” diye konuştu.

Kivinin Ordu'ya getirisinin güzel olduğunu ve bu yıl 20 TL’den satılan kivinin ile yaklaşık 100 milyon TL gelir sağlayacağını ifade eden Uzunlar, “Bugün 5 bin ton kivi olsa, peşin satıldığında 100 milyon TL civarında bir girdi sağlıyor. Bu da küçümsenemeyecek bir rakam. Alıcılar da zaten peşin ödeme yapıyor. Onun için kivi oldukça karlı. Bu yıl havaların sıcak olması bizi etkiledi. Küresel ısınma olursa kivi üreticileri de sıkıntıya girer çünkü kivi suyu seviyor. Kahverengi kokarca ile ilgili bir hayli sıkıntı oldu, bu konuda genel bir çalışma yapılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA