Antrenörden kaybeden sporcuya tokat!

Diyarbakır

Diyarbakır'da O.B. isimli tekvando antrenörü, kaybeden genç sporcusu kızı tokatladı. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı gün yaşanan olay, tepki çekti. Tekvando Federasyonu'ndan olaya ilişkin açıklama geldi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın kutlandığı dün, Kayapınar ilçesindeki bir salonda Türkiye Gençler Tekvando İl Seçmeleri yapıldı.

Seçmelere katılan bir İrem P. rakibine yenilerek elendi. Sporcunun antrenörü Orhan B, kazanan rakip sporcuyu tebrik ettikten sonra seyircilerin önünde elenen sporcusuna tokat attı.

Geriye doğru savrulan sporcu, hiçbir şey yapmadan beklerken, antrenör de minderi terk etti.

Antrenörden kaybeden sporcuya tokat! - Resim : 1

Yaşanan gerginlik üzerine olayın büyümemesi için salona polis çağrılarak, tutanak tutuldu ve il seçmeleri ertelendi. Bu arada, o anlar bir seyircinin cep telefonu kamerasına yansıdı.

MAÇLAR TATİL EDİLDİ

Orhan B.'nin, müsabakayı kaybeden genç kıza tokat atmasının ardından maçların tatil edildiği belirtildi.

Tekvando Milli Takımı'nda antrenör Hacı Özbilek, müsabaka sonrası sporcusu yenilen antrenörün sinirlerine hakim olamadığını söyleyerek, "Bu bir mazeret değil. Daha sonra negatif enerji herkese yayıldı. Sporcular etkilenmesin, diye maçları tatil ettik. Hakemler tutanak tuttu. Ailesi ve çocuk da şikayetçi olmadı. Antrenör arkadaş da pişman olup hem aileden hem de çocuktan özür diledi" dedi.

Antrenörden kaybeden sporcuya tokat! - Resim : 2

TEKVANDO FEDERASYONU'NDAN AÇIKLAMA

Tekvando Federasyonu'ndan olaya ilişkin açıklama yapıldı. Söz konusu antrenörün tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edildiği ve hakkında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yazı yazıldığı belirtildi.

Antrenörün soruşturma sonuçlanıncaya kadar tekvando ile ilgili bir görevde bulunmayacağı ifade edildi.

Kaynak: DHA

Diyarbakır tekvando antrenörü 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Tekvando Federasyonu