Antarktika'ya özel tasarıma mimar çözümü

Gündem haberleri Yaşam Haberleri
Antarktika'ya özel tasarıma mimar çözümü

Mimarlık ve tasarım iletişiminde yenilikçi fikirler sunan ArcheThink’in düzenlediği “Bir Tasarım Problemi” için geri sayım başladı. İç mimar Atilla Kuzu, moda tasarımcısı Arzu Kaprol ve mimar Durmuş Dilekci projelerinde yaşadıkları bir problem için buldukları özgün ve benzersiz çözümü paylaşacaklar.

ArcheThink’in geliştirdiği, tasarım dünyasına ilham olma hedefiyle hayata geçirilen “Bir Tasarım Problemi” etkinliğinin üçüncüsü, Deceuninck Grup bünyesindeki IQ Alüminyum sponsorluğunda 12 Eylül’de Zorlu PSM Sky Lounge’da gerçekleşecek. Etkinlikte, üç tasarımcı, seçtikleri projelerde yaşadıkları bir problem için buldukları özgün çözümü 15’er dakikalık sunumlarla paylaşacak. Bir Tasarım Problemi’nin üçüncüsünde iç mimar Atilla Kuzu, moda tasarımcısı Arzu Kaprol ve Durmus Dilekci yer alacak.

Antarktika'ya özel tasarıma mimar çözümü - Resim : 1
Etkinlik sırasında bir katılımcı, ‘Bir Tasarım Problemi’ sosyal medya hesapları üzerinden konuşmacıya bir soru sorabilme fırsatı yakalayacak.

Atilla Kuzu, endüstriyel tasarım ile iç mimarinin kesiştiği noktada gerçekleşen bütünsel tasarım anlayışını anlatacağı ‘’Akışkan Bütünlük’ başlıklı sunumunu gerçekleştirecek. Arzu Kaprol ise ‘’Antartika gibi düşünmek’’ başlıklı sunumu ile Antarktika’da görev yapan Türk bilim insanları için tasarladığı ekstrem hava koşullarına karşı koruma sağlayan, özel ceketin eşsiz tasarım hikayesini anlatacak. Etkinliğin üçüncü konuşmacısı Durmuş Dilekci ise ‘’Yıkmadan Yapmak’’ sunumu ile gerçekleştirdiği tasarımın başka kimlik kazanmasındaki rolüne mercek tutacak. 

[email protected]

Kaynak: Haber Merkezi