Antalya Kumluca'da orman yangını

Antalya Orman Yangını

Antalya'nın Kumluca ilçesinde, yerleşim yerleri ve seralara yakın ormanda yangın çıktı. Yoğun müdahale sonucu kontrol altına alınan yangın, bazı evler ve seralara zarar verdi.

Kumluca'ya bağlı Mavikent Mahallesi Beykonak su deposu yakınlarında, saat 16.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle orman yangını çıktı.

Yerleşim yerleri ve seraların da bulunduğu bölgenin yakınındaki yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Dumanları görenlerin haber vermesiyle bölgeye çok sayıda söndürme ekibi yönlendirildi.

Alevlere müdahaleye başlanırken, bölgedeki bazı ev ve seraların hasar gördüğü belirtildi.

Şiddetli rüzgarın etkili olduğu bölgede alevlere 5 uçak, 2 helikopter ve çok sayıda kara ekibiyle müdahale edilirken, yangının sıçradığı bazı evlerin ve seraların hasar gördüğü belirlendi. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerlerinde yaşayanlardan bazılarının, araçlarını kurtarmaya çalıştığı görüldü.

İLK MÜDAHALE 5 DAKİKA İÇİNDE YAPILDI

Orman Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Kumluca'da meydana gelen orman yangınına 5 dakika içerisinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdik. Ormanın kahramanları fedakarca yeşil vatan için çalışıyor. Göğsünüze ateş, ayağınıza taş değmesin" denildi. 

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI, GERİDE BÜYÜK BİR HASAR BIRAKTI

Antalya'nın Kumluca ilçesinde öğleden sonra başlayan ve akşam saatlerinde kontrol altına alınabilen orman yangınında bazı sera ve evlerde kısmi hasar oluştuğu bildirildi.

Beykonak Mahallesi'nde öğleden sonra başlayan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiye ve Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerince arazözlerle, vatandaşlar tarafından su tankerleriyle karadan, beş yangın söndürme uçağı, iki helikopterle havadan müdahale edildi.

Rüzgara rağmen ekiplerin müdahalesiyle yaklaşık iki saatte kontrol altına alınabilen yangında, bazı vatandaşlara ait sera ve evler zarar gördü.

Vatandaşlar da plastik örtüleri yanan seralarını ve evlerini yangına karşı koruyabilmek için kendi imkanlarıyla yangına müdahale etti.

Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ederken, Kumluca Belediyesi tarafından yangında görev alan ekiplere kumanya dağıtıldı.

Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının gece boyunca devam edeceğini bildirdi.

Kaynak: DHA

Antalya kumluca orman yangını