Antalya Kepez'de özel öğrenci yurdunda vahşet: Aşçı, öğrencinin başını kesti

Antalya'da özel öğrenci yurdunda aşçı olarak çalışan İhsan Güney (38), yurdun yemekhanesinde üniversite öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un (18) başını satırla kesip, göğsünün üzerine koydu. Katilin, "Deccal'i vurdum" diye bağırdığı aktarıldı. Valilikten dehşete düşüren bir açıklama geldi.

Antalya Kepez'deki olay, saat 14.30 sıralarında, Kepez İlçesi Kültür Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan, Antalya İlim ve Kültür Derneği'nin (Alim Derneği) 4 katlı öğrenci yurdunun yemekhanesinde meydana geldi. Yurdun aşçısı İhsan Güney, henüz bilinmeyen bir nedenle duvara dayadığı Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Mehmet Sami Tuğrul'un başını satırla kesti. Güney, kestiği başı, Tuğrul'un göğsünün üzerine koyup, "Deccal'i vurdum" diye bağırdı. Güney, satırı da gencin göğsünün üzerine bıraktı.

Antalya Kepez'de özel öğrenci yurdunda vahşet: Aşçı, öğrencinin başını kesti - Resim : 1
Mehmet Sami Tuğrul (18)

Olayı gören öğrencilerden biri yemekhanenin kapısını kapatıp kilitledikten sonra polisi aradı. İhbar üzerine öğrenci yurduna gelen polis, İhsan Güney'i gözaltına aldı. Kısa süre önce yurtta aşçı olarak işe başladığı öğrenilen İhsan Güney, Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine götürüldü. Polisin olay yerindeki incelemesi sürüyor. Mehmet Sami Tuğrul'un, kendi halinde sessiz bir öğrenci olduğu kaydedildi.

Antalya Kepez'de özel öğrenci yurdunda vahşet: Aşçı, öğrencinin başını kesti - Resim : 2

Antalya Kepez'de özel öğrenci yurdunda vahşet: Aşçı, öğrencinin başını kesti - Resim : 3

Antalya Valiliği'nden açıklama

Antalya Valiliği olayla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamada şöyle denildi:

"07.12.2021 günü saat 14.00 sıralarında İlimiz Kepez İlçesi Kültür Mahallesi 3821 sokak No:7 sayılı adreste meydana gelen kasten öldürme olayında; M.S.T. isimli şahıs İ.G. isimli şahıs tarafından bıçaklanarak öldürülmüş, şüpheli İ.G. isimli şahıs olay akabinde suç aleti bıçakla birlikte gözaltına alınmıştır.

Yapılan araştırmalar sonucunda şüpheli İ.G. isimli şahsın 21 yıldır aşçı olarak çalıştığı, olay tarihinden 3 ay kadar önce olay yeri adresinde aşçı olarak işe başladığı, ayrıca 17.03.2020 tarihinde düzenlenen doktor raporunda tanı olarak Bipolar Duygulanım Bozukluğu, 27.11.2020 tarihinde düzenlenen doktor raporunda Bipolar Duygulanım Bozukluğu ve Unipolar, Depresyon, Depresif Nöbet tanısı konduğu, 02.03.2020 tarihinde hastanede 15 gün yatış yaptığı ve Sizoafetik bozukluk ve bipolar duygulanım bozukluğu ile psikotik belirtisiz manik teşhisi konduğu, bu tarz hastalıklarda her ay rutin kontrollere gitmesi gerekirken 29.07.2021 tarihinden sonra bir daha kontrole gitmediği tespit edilmiştir. Tahkikat çok yönlü devam etmektedir."

Antalya Kepez'de özel öğrenci yurdunda vahşet: Aşçı, öğrencinin başını kesti - Resim : 4

Gizlilik kararı ve yayın yasağı getirildi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, Antalya 6. Sulh Ceza Hakimliğine başvurularak "olayın gerçekleşme şekli, suçun yeni işlenmiş olması ve kanıtların henüz toplanmamış oluşu hususları göz önünü alınarak; soruşturmanın amacının tehlikeye düşürülmemesi, delillerin karartılmasının önlenmesi ile maktulün haklarının korunması açısından 'gizlilik kararı ve yayın yasağı' getirilmesi talebinde bulunuldu.

Talebi yerinde bulan Hakimlik, olayla ilgili "gizlilik kararı ve yayın yasağı" kararı aldı.

 

 

Kaynak: DHA

Antalya kepez Antalya haberleri kepez haberleri