Antalya'da büyük orman yangınlarının yaraları sarıldı

Antalya manavgat
Antalya'da büyük orman yangınlarının yaraları sarıldı

Antalya'da 2008 yılında Manavgat, 2016'da Kumluca bölgelerinde çıkan orman yangınlarının yaraları tamamen sarıldı. Yangınlardan 1 yıl sonra yeniden ağaçlandırılan alanlarda, tahribattan eser kalmadı.

Antalya'nın Manavgat ve Serik ilçeleri arasındaki Taşağıl bölgesinde, 11 yıl önce Türkiye tarihinin en büyük orman yangınlarından biri çıktı. 5 gün kesintisiz süren yangında, 16 bin hektarlık ormanlık alan zarar gördü. 1 yıl boyunca yanan bölgeyi temizleyen ormancılar, büyük acıların yaşandığı bölgeye binlerce ağaç dikti. 

Antalya'nın alternatif turizm bölgelerinden biri olan ve daha küçük işletmelerin yer aldığı Adrasan- Olimpos bölgesinde ise 2016 yılında orman yangını çıktı. Kuvvetli rüzgarla kısa sürede büyüyen yangın, akşam saatlerinde kontrol altına alındı. 3 bin hektarın zarar gördüğü alan sonrası bazı çevreler, yanan yerlerin turizm amaçlı kullanılacağını, yangının bilinçli çıkarıldığını iddia etti. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, iddiaları boşa çıkararak bölgeyi kısa süre içinde temizleyip ağaçlandırdı. 

HÜZÜN VE UMUT BİR ARADA 

Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, bir grup gazeteciyle, kent tarihinin en büyük orman yangınının çıktığı Manavgat'taki alan ile gözde turizm bölgesi Adrasan'da yanan ormanlık alanı, helikopterle havadan inceledi. Manavgat'ta 16 bin hektarlık alanın tamamen ağaçla kaplandığı gözlenirken, ormanda yangının izlerini de görmek mümkün. Yanan bazı ağaç kökleri acının hatırası olarak yer tutarken, boyu 2 metrenin üstüne çıkan yeni ağaçların geldiği aşama ise umutlandırdı. 

Antalya orman orman yangını Manavgat