Ankara'daki sel felaketinde bir çocuğun akıntıya kapıldığı korkunç anlar

DHA
Sel Felaketi Ankara

Ankara'daki sel felaketinde park halindeki araç altında sıkışan çocuk, akıntıya böyle kapıldı. O anlar kameraya yansıdı.

Sağanak nedeniyle Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Karşıyaka Mahallesi, Şehit Harun Parlak Caddesi'nde yabancı uyruklu 4-5 yaşlarındaki 2 kardeş, suya kapıldı. Sel suyunun yokuştan aşağı sürüklediği çocuklar, yan yoldan çıkan bir cipin altından geçip, caddenin kenarında park halindeki ticari aracın altına girdi. Çocukları fark eden çevredekiler, yardıma koştu. Çocuklardan birisi hemen kurtarılırken, aracın altında sıkışan diğer çocuk yaklaşık 5 dakika süren uğraş sonucu çıkarıldı. Baygın halde aracın altında çıkarılan çocuğa ilk müdahaleyi de yine vatandaşlar yaptı. İki kardeş, daha sonra çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Öte yandan çocukların suda sürüklenmesi ve kurtarma çalışması cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Görgü tanıklarından Hakan Özdemir, yoğun yağmurun ardından sel suyunun geldiğini söyleyerek, "Kamerayla izlerken çocukların geldiğini gördük. Hemen yardıma koştuk. Birin erken aldık, diğerini sonra çıkarttık. Baygın haldeydi. Kalp masajı yaptık, kendine geldi, ambulansla hastaneye gönderdik" dedi.

Diğer görgü tanığı Özlem Şimşek de yağışı izlerken çocukların sele kapıldığını gördüklerini söyleyerek, "Yan yoldan araba çıktı. Biz önce çocukların önüne bariyer oluyor sandık. Ama araba onların üzerinde geçti. Koştuk, erkek çocuğu kucakladım hemen. Diğeri arabanın altında kaldı. Selle gelen parçalarla birlikte sıkıştı. Yaklaşık 7 dakika uğraştık, çıkardık. Kendinde değildi. Kalp masajı yaptık, kendine geldi" diye konuştu.

2 ÇOCUĞUN DA SAĞLIK DURUMU İYİ

Sağanak nedeniyle Yenimahalle ilçesi Karşıyaka Mahallesi Şehit Harun Parlak Caddesi'nde sele kapılıp park halindeki hafif ticari aracın altına giren Irak uyruklu Seyf Al Salo ve Nagam Al Salo isimli 2 kardeş, kaldırıldıkları hastanede tedaviye alındı. Çocukların sağlık durumunun iyi olduğu ve tedavilerinin sürdüğü öğrenildi. Öte yandan, mahalleli her yağmur sonrası sel ve su baskınlarına maruz kaldıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.