Ankara'da TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısına kınamalar

Haber Merkezi
Ankara Tusaş Terör saldırısı
Ankara'da TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısına kınamalar

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirildi. İşte terör saldırısına yönelik yapılan açıklama ve kınamalar...

SİYASİ PARTİLERDEN KINAMA

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısında şehit olan vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Kabaktepe, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrası şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesini kullandı.

MHP İstanbul İl Başkanı Sertel Selim, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısını lanetliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun." paylaşımını yaptı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de terör saldırısına sosyal medya hesabından tepki göstererek, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara tesisini hedef alan hain terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." ifadesine yer verdi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, TUSAŞ'a yönelik hain terör saldırısını lanetlediği paylaşımında, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ailelerine ve aziz Türk milletine sabır diliyorum." dedi.

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanlığının sosyal medya hesabından paylaşılan görselde ise şu ifadelere yer verildi:

"Türk milleti cefakar ve güçlü, Türk ordusu kararlı ve yenilmezdir. İçeride ve dışarıda, Türk askerinin ve Türk vatandaşının canına, malına, namus ve bütünlüğüne kasteden tüm karanlık güçlerin karşısındayız. TUSAŞ tesislerine yönelik saldırıda şehit düşen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileriz. Milletimiz var olsun!"

Savunma Sanayii Başkanlığı terör saldırısına ilişkin, "Biriz ve birlikteyiz! TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısını lanetliyor, savunma sanayimizi hedef alan bu alçak saldırının asla amacına ulaşamayacağını, bizi yıldıramayacağını aziz milletimizin ve herkesin bilmesini istiyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet; gazilerimize acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verdi.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, "Hiçbir tehdit, hiçbir saldırı bizi bu yoldan çeviremeyecek. Milli teknoloji hamlesi yolundan asla ve asla dönmeyeceğiz" dedi.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN SALDIRIYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "TUSAŞ'a düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşen kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun. Hayatımızı vakfettiğimiz milli savunma sanayii ve milli teknoloji hamlesi yolunda bu menfur saldırılar biz Türk mühendislerini, teknisyenlerini ve savunma sanayii çalışanlarını asla yıldıramayacak. Bizler bu toprakların geleceğini inşa eden nesiller olarak, vatanımız ve milletimiz için kanımızla, terimizle çalışmaya devam edeceğiz. Bu yolda attığımız her adımla şehitlerimizin aziz hatırasını ilelebet yaşatacak ve milletimizin gururunu daima yücelteceğiz. Hiçbir tehdit, hiçbir saldırı bizi bu yoldan çeviremeyecek. Milli teknoloji hamlesi yolundan asla ve asla dönmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BAKAN KACIR: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Türk savunma sanayiindeki iftihar kaynağı kurumlarımızdan TUSAŞ'a yönelik düzenlenen alçak terör eylemi, bizleri 'Tam Bağımsız Türkiye' hedefimizden vazgeçiremeyecek. Milli savunma sanayimiz, göz bebeğimizdir. Türkiye'mizin istikbaline ve istiklaline kast eden terör örgütleri ve destekçileriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. TUSAŞ'taki ve savunma sanayiimizdeki tüm yol arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, Milli Teknoloji Hamlesi'nden asla geri adım atmayacağız" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Güler, saldırıyı PKK'nın düzenlediğini doğruladı.

BAKAN GÜLER SALDIRIYI PKK'NIN DÜZENLEDİĞİNİ DOĞRULADI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, fakat bunlar bir türlü akıllanmıyorlar. Her zaman söylediğimi tekrar ediyorum, en son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar bunların peşini bırakmayacağız ve bu yapılanların acılarını misliyle çıkaracağız! Bunu herkes görecek hiç merak etmeyin" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Fidan: "İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Fidan, şu ifadeleri kullandı:

“Ankara’da, TUSAŞ’a yönelik gerçekleştirilen alçak terör saldırısında şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. İçeride ve dışarıda, tüm terör unsurlarıyla ve onları besleyen güçlerle mücadelemizi azimle sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde de milli savunma yeteneklerimizi güçlendirmeye devam edecek, Türkiye’yi hedef alan odaklar ve vekillerinin ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmalarına asla izin vermeyeceğiz.”

BAKAN ERSOY'DAN AÇIKLAMA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan'daki yerleşkesini hedef alan terör saldırısına ilişkin, "TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki yerleşkesine yönelik terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve ailesine başsağlığı dileklerimi iletmek istiyorum. Bu hain terör saldırısında yaralananlara da acil şifalar diliyorum. Türkiye'mizin istikrarına ve huzuruna karşı yapılan bu alçak saldırıyı lanetliyorum." diye konuştu.

KURTULMUŞ'TAN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında şehit olanlara rahmet, yaralılara şifa diledi.

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"TUSAŞ Ankara Kahramankazan tesislerine yapılan menfur saldırıda can veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre, destekçilerine ve arkasındaki karanlık odaklara karşı yürüttüğümüz güçlü ve tavizsiz mücadelemizi, terör bu topraklardan sökülüp atılıncaya kadar kararlı bir şekilde sürdüreceğiz."

CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ Ankara Kahramankazan yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyorum. Bu hain terör saldırısı, Türkiye'nin savunma sanayisinde elde ettiği başarıları hedef almıştır." ifadelerini kullandı.

SALDIRIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki tesislerine yönelik düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tesislerine düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınıyor ve lanetliyorum. Hain terör saldırısıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 1 Başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli teknoloji hamlesi tam bağımsız Türkiye'nin anahtarıdır. Biz bu yolda gece gündüz demeden, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz." açıklamasında bulundu.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Görgün, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketinin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısına ilişkin yayımladığı mesajda, şunları kaydetti:

"Biriz ve birlikteyiz. TUSAŞ'ı hedef alan alçak terör saldırısının asıl hedefini çok iyi biliyoruz. Biz, milletimizin gücünü, desteğini alarak çıktığımız bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Şeref yoksunu hain saldırının asla amacına ulaşamayacağını, gece gündüz ülkesinin güvenliği için çalışan vatan evlatlarını asla yıldıramayacağını aziz milletimiz muhakkak bilmelidir. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet; gazilerimize acil şifalar diliyorum."

ERBAŞ'TAN AÇIKLAMA

Erbaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara Kahramankazan'da yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, tüm TUSAŞ ve savunma sanayii personeline geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yüce Rabbimiz ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin. Milletimize, devletimize ve insanlığa düşman olan terör örgütlerine lanet olsun" ifadelerine yer verildi.

SPOR FEDERASYONLARI SALDIRIYI KINADI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yaptığı paylaşımda, "Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ'a tesislerine yönelik gerçekleşen hain terör saldırısı sonucu şehit ve yaralılarımız olduğunu derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, aileleri ve tüm milletimize sabır ve başsağlığı diliyor; terörü bir kez daha lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye Basketbol Federasyonundan (TBF) "Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerine yönelik terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar dileriz." denildi.

Türkiye Voleybol Federasyonunun (TVF) açıklamasında, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan Tesisleri'ne gerçekleştirilen terör saldırısında şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar dileriz." ifadelerine yer verildi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği ve diğer ülkelerin yabancı misyon temsilcilikleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınadı.

SAADET PARTİSİ'NDEN KINAMA

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısıyla ilgili, "Önemli bir süreç yaşarken, bir anda bunların olması egemen güçlerin yine Türkiye'de birlik ve beraberliği istemediğini gösteriyor." dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında şehit olanlara rahmet, yaralılara şifa diledi.

İŞ DÜNYASINDAN SALDIRIYA KINAMA

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin göz bebeği kurumu olan TUSAŞ'ın Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısını lanetlediklerini bildirdi.

Avdagiç, "TUSAŞ'a saldırı Türkiye'nin varlığına ve bekasına saldırıdır. Bu terör saldırısını gerçekleştirenler ve uzantıları, amaçlarına asla ulaşamayacaklardır. İş dünyası olarak alçak teröristlere karşı devletimizin daima yanındayız ve tam dayanışma halindeyiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) Başkanı Ali Kopuz da saldırının hedefinde Türkiye'nin huzuru ve TUSAŞ'ın temsil ettiği güçlü savunma sanayisinin bulunduğunu belirtti.

"Bu saldırının barış çağrıları yapılırken gerçekleşmesi, ilk hedefin Türkiye'nin huzuru olduğunun açık göstergesidir." ifadesini kullanan Kopuz, TUSAŞ'ın Türkiye'nin yüz akı kuruluşlardan olduğunu vurguladı.