Ankara'da kurban kesim alanlarında yoğunluk yaşandı

DHA
Ankara Kurban bayramı Gündem haberleri
Ankara'da kurban kesim alanlarında yoğunluk yaşandı

Ankara'da bayram namazı sonrası kurban kesim alanlarında yoğunluk yaşandı. Kesim alanlarında güvenliğin sağlanması için polis ve jandarma ekipleri görev başındaydı.

Kurban Bayramı'nın 1'inci gününde ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar bayram namazı sonrası kesim alanlarına akın etti. Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda sabahın erken saatlerinden itibaren yoğunluk yaşandı. Kesim alanına giden yollarda uzun araç kuyruğu oluştu. Vatandaşlar, sırayla kurbanlıklarını kestirdi. Bazı vatandaşlar sıranın uzaması üzerine boş buldukları alanlarda kendileri kurbanlarını kesti. Bazı vatandaşlar da kesim sırası beklerken kurbanlık hayvanlarıyla selfie çekti. 190 kadar hayvan satış çadırının bulunduğu alanda, huzur ve asayişin sağlanması için 200'den fazla polis ve jandarma personeli görev aldı. Ayrıca, sağlık ekipleri de 2 ambulans ile alanda hazır bulunarak, kesim sırasında meydana gelen yaralanmalara ilk yardım müdahalesinde bulundu. Yakacık'taki 8 ayrı otomatik kesim alanında, bayram boyunca bine yakın büyükbaş, 2 bine yakın da küçükbaş hayvanın kesileceği belirtildi.

Kurban kesim alanlarında yer bulamayan bazı vatandaşlar da açık alanlarda, ev ve iş yerlerinin önünde kesim yaptı. İvedik Oto Sanayi Sitesi'nde dükkanların önünde kurbanlarını kesen vatandaşlar, otomobilleri kaldırmak için kullanılan liftlere kurbanlık hayvanlarını bağlayıp deri yüzme ve parçalama işlemi yaptı. Ayrıca, Keçiören ve Yenimahalle ilçelerinde mahalle aralarında kurban kesimi yapılması dikkat çekti.