Ankara'da FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına operasyon

Ankara FETÖ
Ankara'da FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına operasyon

Ankara'da terör örgütü FETÖ/PDY'nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturmada 17 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Yapılan açıklamada, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Hava Kuvvetleri Komutanlığına yönelik ‘mahrem hizmetler’ olarak adlandırılan yapılanmasına ilişkin iltisakı ve irtibatı olduğu anlaşılan, Ankara ili genelinde çeşitli semtlerde bulunan büfe, bakkal, market gibi umuma açık işyerlerinde bulunan kontörlü sabit hatları kullanmak suretiyle sivil imamlar ile iletişim sağladıkları ve haberleştikleri tespit edilen 17 şüphelinin, 25.12.2020 tarihinden itibaren gözaltına alınmalarına karar verilmiştir" denildi. 

BİR OPERASYON DAHA

Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında; FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün 2016 yılından önce Ankara ilinde oluşturmuş olduğu sınav çalışma evlerinde kaldıkları tespit edilen 21 şüphelinin, Ankara merkezli 12 ilde yakalanmalarına yönelik olarak bir operasyon daha başlatıldı. 

KOCAELİ MERKEZLİ 3 İLDE OPERASYON

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ise Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bugün Kocaeli, İzmir ve Ankara’da operasyon düzenledi. Operasyonda 1 muvazzaf üsteğmen, 1 muvazzaf astsubay ve 7 askeri okul eski öğrencisi olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber