Ankara'da bazı araçlara bayram trafiği kısıtlaması

DHA
Ankara
Ankara'da bazı araçlara bayram trafiği kısıtlaması

Ankara Valiliği, Kurban Bayramı tatili nedeniyle 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'e kadar; D-750 kara yolu ile Anadolu Otoyolu Gerede yönüne, D-200 kara yolu Kırıkkale yönüne kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların seyirlerine kısıtlama getirildiğini açıkladı.

Ankara Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kurban Bayramı tatili süresince trafik yoğunluğunun artacağı değerlendirildiğinden, 14 Haziran saat 12.00'den 24 Haziran saat 12.00'ye kadar; Ankara il genelinde şehir içi ve şehirlerarası yollarda, bağlantı güzergahlarında trafik güvenliği açısından ilgili birimlerce gerekli tedbirlerin alındığı, havadan ve karadan trafik denetimlerinin yoğun şekilde sürdürüleceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'nın 'Taşıt Tedbirleri Genelgesi' doğrultusunda; Kurban Bayramı tatili nedeniyle taşıt trafiğinin büyük oranda yoğunlaşabileceği göz önünde bulundurularak olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi amacıyla, 14 Haziran Cuma günü saat 06.00'dan 16 Haziran Pazar günü saat 05.00'e kadar; Ankara'dan D-750 kara yolu ile Anadolu Otoyolu'ndan Gerede yönüne, D-200 kara yolundan Kırıkkale yönüne (arada kalan bağlantı yollarından girişler dahil), kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların seyirlerine kısıtlama getirildiği kaydedildi. Açıklamada, "Alınan tedbirlerin uygulanması için Kurban Bayramı tatili süresince şehirlerarası yollarda, AŞTİ, Tren Garı, YHT, Havalimanı, AVM'ler, mezarlıklar, kurban satış/kesim yerleri ile halkın yoğun olabileceği yerlerde 18 bin 675 emniyet personeli ve 480 araç ile 2937 jandarma personeli kendi sorumluluk bölgelerinde görev alacaktır. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde kurban ibadetlerini ifa edebilmeleri için kurban satış ve kesim yerlerinde kontrol ve denetimlere ağırlık verilecektir" denildi.

VALİ ŞAHİN'DEN UYARI

Ankara Valisi Vasip Şahin de basın mensuplarına yaptığı açıklamada, vatandaşların güven ve huzur içerisinde kurbanlarını kesmesi için tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, "Bu anlamda kurban alanları, kurban satış yerleri sürekli bizim ekiplerimiz tarafından denetleniyor. Hem güvenlik hem sağlık hem de hijyen bakımından sürekli denetim altındalar. Yine vatandaşlarımızın bayramda seyahat edebilmeleri, sevdiklerine, memleketlerine veya gitmek istedikleri yerlere daha rahat ulaşabilmeleri açısından bakanlığımız tarafından alınan tedbirlerin benzerlerini ve ilimize terettüp eden taraflarını biz de tavizsiz ve özenli bir şekilde almaya çalışıyoruz" dedi.

Şahin, otogar gibi bayramda yoğun olacak noktalarda gerekli güvenlik ve kontrol çalışmalarının aksamadan devam edeceğini belirtirken, sürücüleri de kurallara uymaları konusunda uyardı. Şahin, "Daha çok Samsun ve eski İstanbul yolu dediğimiz, Kızılcahamam istikameti ile TEM otoyolunu burada kontrol altında tutacağız. Bugünden itibaren o tarafa kamyon ve TIR trafiğine müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.