Ankara'daki baro başkanlarının yürüyüşüne polis müdahalesi

Baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik yasa tasarısına tepki gösteren baro başkanlarının başlattığı yürüyüş, Ankara'da polis barikatıyla karşılaştı. Baro başkanları ile polis arasında arbede yaşandı.

Hükümetin barolar başta olmak üzere meslek kuruluşlarının yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye yönelik yasa tasarısının bu hafta meclis gündemine getirilmesi beklenirken geçtiğimiz cuma günü bulundukları kentlerden Ankara'ya yürüyüş başlatan barolar bugün Ankara'ya ulaştı.

Baroların "Savunma yürüyor" sloganıyla başlattığı yürüyüş, Ankara'nın girişinde polis barikatıyla durdurulurken yurttaşlar da polis barikatının önünde oturma eylemine başladı. Baro başkanlarının polislerle görüşmesi devam ederken baro başkanları yarım saatlik temsili yürüyüş yapıp ardından da Anıtkabir'e gitmek istediklerini söyledi.

Ankara'daki baro başkanlarının yürüyüşüne polis müdahalesi - Resim : 1

Polis barikatını aşmak isteyen baro başkanları ile polis arasında arbede yaşandı.

Baro başkanlarının Ankara'ya girişlerinin engellemesinin ardından polis ile başkanlar arasında tartışma sürdü. Bazı başkanlar akan trafikte yürümeye çalıştı. Dört baro başkanı polis barikatını aşarak kendilerini bekleyen Ankara Barosu avukatlarının yanına ulaşabildi.

Diğer baro başkanları polis kendilerine Başkent'e giriş izini verilinceye kadar oturma eylemi başlattı. 

Ankara'daki baro başkanlarının yürüyüşüne polis müdahalesi - Resim : 2

'ANAYASAL HAKKIMIZI ENGELLEYEN DURUMLA KARŞI KARŞIYA KALDIK'

Daha sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, avukatlık yasası üzerinde yapılan ve 80 milyonun hukukuna etki edecek değişiklikleri daha görünür kılmak için cuma günü yola çıktıklarını belirterek, "Bu sabah Ankara'nın girişinde anayasal hakkımızı, yasal hakkımızı, Ankara'ya girişimizi engelleyen bir durumla karşı karşıya kaldık. Bizlerin yola çıkışının ne kadar anlamlı ve gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü biz, temsil ettiğimiz insanlarla birlikte bu tür hukuksuzluklarla mücadele etmek durumundayız. Barolar bunun için vardır, avukatlar bunun için vardır" dedi.

FEYZİOĞLU ANITKABİR'E GİTTİ

Yürüyüş yapan baro başkanlarının Ankara’ya girişine izin verilmezken aynı saatlerde TBB Başkanı Metin Feyzioğlu beraberinde bazı baro başkanları ile Anıtkabir ziyaretinde bulundu.

Ankara'daki baro başkanlarının yürüyüşüne polis müdahalesi - Resim : 3

Sosyal medya hesabından Anıtkabir ziyaretini duyuran Feyzioglu “Afyon, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Konya, Elazığ, Sivas, Gümüşhane – Bayburt, Çorum, Yozgat, Kütahya, Edirne, Samsun, Erzurum, Kahramanmaraş baro başkanlarımızla Atamızın manevi huzurundayız” dedi.

Ankara Baro