Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere burs müjdesi! İşte şartlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere burs müjdesi! İşte şartlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin Güneşleri Projesi ile Ankara'da öğrenim gören üniversitelilere burs desteği sağlayacak. 12 ay boyunca verilecek burs için şartlar da belirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin Güneşleri Projesi ile Başkentte öğrenim gören üniversitelilere burs desteği sağlayacak. 'Gelecek aydınlık günler için bir güneş de sen ol' sloganıyla başlatılan projeyle binlerce öğrenciye destek olunması hedefleniyor.

BAŞVURU ŞARTLARI 

Ailesi maddi sıkıntı olan ve ikametgahı Ankara'da olanlar bursa başvuru yapabilir. Ayrıca Ankara'da örgün eğitim gören öğrenciler de bu bursa başvurabilir. Bu öğrencilere, gönüllü özel ve tüzel kişiler, şirketler, siteler, AVM yönetimleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve benzeri kurum ve kuruluşlar tarafından karşılıksız eğitim yardımı (burs) verilecek. Bu bursun koordinasyonunu Ankara Büyükşehir Belediyesi sağlayacak.

KAÇ AY BURS VERİLECEK?

Projeye destek olan her gönüllü, maddi durumu yetersiz ve eğitimine devam etmekte güçlük çeken bir ya da daha fazla öğrenciye aylık burs vererek, eğitim desteği sağlamış olacak. Burs, 12 ay boyunca verilecek.  Eğitim yardımı için başvuru yapan öğrenciler, Eğitim Yardımı Komisyonunca belirlenen kriterlere göre tespit edilecek. 

BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

ONAYLANAN ÖĞRENCİNİN HAZIRLAMASI GEREKEN EVRAKLAR

Başvuru onaylandığında öğrencinin hazırlaması gereken evraklar şöyle:

a) Nüfus Cüzdanı fotokopisi

b) 1 adet fotoğraf

c) İkametgah Belgesi

d) Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

e) Adli Sicil Belgesi (Talep edildiğinde gönüllüye gösterilir)

f) ÖSYM Sonuç Belgesi ve devam edeceği okuldan alınan öğrenci olduğuna dair Öğrenim Belgesi (Her yarım dönemde yenilenecek-ıslak imzalı) 

g) Ailenin gelir durumunu gösteren belgeler-ıslak imzalı (maaş bordrosu / gelir vergisi matrahı / emekli aylığını gösterir belge-ıslak imzalı)

h) Talep Formu

i) Sorgu Formu ve yanında istenen belgeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi burs öğrenci